Sport Centar

Safet Sušić među 11 najvećih igrača u historiji Paris Saint Germaina (FOTO)

Francuski novinar Arnaud Ramsay predstavio je knjigu "Le onze de Legende" (11 legendi Paris Saint Germaina), jednog od najvećih francuskih klubova.

Safet Sušić među 11 najvećih igrača u historiji Paris Saint Germaina (FOTO)

Francuski novinar Arnaud Ramsay predstavio je knjigu “Le onze de Legende” (11 legendi Paris Saint Germaina), jednog od najvećih francuskih klubova.

Među 11 najvećih legendi u historiji pariskog kluba našao se i najbolji fudbaler BiH svih vremena Safet Sušić.

U knjizi su predstavljeni fudbaleri koji su zadužili ovaj klub svojim igrama u dresu ponosa Pariza, a jedan od najboljih fudbalera bivše Jugoslavije i Bosne i Hercegovine našao je svoje mjesto među velikim fudbalskim imenima.

Dahleb, Sušić, Lama, Rai, Weah, Ronaldinho, Pauleta, Ibrahimović, Cavani, Neymar i Mbappe čine 11 igrača koji su svojim nastupima i igrama ostavili neizbrisiv trag u ovom klubu, a sa klupe iz predvodi Luis Fernandez.

Safet Sušić je u Parizu igrao od 1982. do 1991. godine, za tih devet godina odigrao je 343 utakmice u kojima je postigao 96 golova i upisao 61 asistenciju. Stranac je s najviše nastupa u dresu PSG-a,a ukupno treći igrač po broju odigranih utakmica u historiji kluba.

psgsafet susic
KOMENTARI

KOMENTARI