Sport Centar

Sadiku: Klubovi u Premijer ligi BiH nemaju povjerenja u mlade igrače

Jedan od 60 najtalentovanijih fudbalera svijeta, prema izboru uglednog The Guardiana Rijad Sadiku govorio je o svojim ambicijama. On je talentovani nogometaš FK Sarajevo i juniorske reprezentacije BiH u fudbalu.

Sadiku: Klubovi u Premijer ligi BiH nemaju povjerenja u mlade igrače
FOTO: Sadiku u društvu njemačkog selektora Joachima Lowa: Lige petice su moj cilj

U razgovoru za N1 kazao je da mu je san debitovati za prvi tim FK Sarajeva, pred punim stadionom Koševo.

“Što se mene tiče, debitovati za Sarajevo mi je san od malih nogu. Od kako sam imao četiri-pet godina. Svi maštaju o ligama petice, to je i moj cilj. Ali sada sam skoncentrisan na FK Sarajevo, i mislim da je pravi put igrati za klub u kojem si ponikao – pa onda dalje”, kazao je Sadiku za N1.

“Ja sam napravio sve svojim radom. Zahvalio bih se i FK Sarajevo, koje ima najbolje uslove u državi”, kazao je dodavši da Balkan ima jako mnogo talenata.

Oni iz BiH, ipak, manje dobijaju priliku.

“Trebamo više gledati mlade igrače kroz reprezentaciju. Imamo probleme na nekim pozicijama, a rješenje se treba tražiti kroz omladinske kategorije”, dodao je.

Smatra da klubovi u BH Telecom Premijer liga BiH nemaju povjerenja u mlade igrače.

“Imamo milione, samo ih ne znamo iskoristiti. Potrebni su uslovi i pravilan rad. Neki klubovi zaista daju šansu mladim igračima, ali što se tiče ostalih postoji manjak povjerenja”, izjavio je – ali uz tvrdnju da generalno postoji manjak povjerenja.

fksarajevorijad sadiku
KOMENTARI

KOMENTARI