Sport Centar

Sablić: Protiv Olimpica odmaramo igrače

Neposredno pred utakmicu protiv Olimpica, trener Širokog Brijega Goran Sablić je za "Jutarnji" istakao da mora biti itekako oprezan u ovom meču.

Sablić: Protiv Olimpica odmaramo igrače

Sablić je uspio podići formu Širokog Brijega, a to se najbolje manifestuje kroz prolaz u polufinale Kupa BiH protiv aktuelnog lidera Premijer lige BiH, ekipe Zrinjskog.

Ipak, svjetsan je da neće biti lako protiv Olimpica kojem je danas situacija “biti ili ne biti”, pošto i dalje postoje kakve-takve šanse za opstanak.

“Pred nama je peta utakmica u nizu subota – srijeda – subota, pa ćemo tim protiv Olimpica sigurno osvježiti. U kojoj mjeri i s kojim igračima, odlučit ćemo pred samu utakmicu. No, to nikako ne znači da ćemo ući opušteno. Opuštanja ne smije biti. Želimo nastaviti započeti posao, odigrati kvalitetnu utakmicu i pobijediti.

Trebamo ići do kraja, dizati se iz utakmice u utakmicu. Pred nama je jedan neugodan suparnik. Olimpic se bori za ostanak i sigurno je da će na Pecari biti motivirani da nas iznenadi. To nas još više obvezuje na ozbiljnost”, rekao je trener Širokobriježana.

Utakmica, kao i sve ostale, počinje u 15 sati.

fkolimpicfkolimpikgoran sablicnksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI