Sport Centar

Rukometni Zmajevi protiv Španije će igrati u Goraždu?

U okviru 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj rukometna reprezentacija dočekat će Finsku u Goraždu.

Rukometni Zmajevi protiv Španije će igrati u Goraždu?

Meč je na programu 7. maja, samo tri nakon što protiv istog protivnika odigramo meč u gostima.

Tim povodom u Goraždu je  potpisan partnerski sporazum u vezi organizacije kvalifikacione utakmice protiv Finske u Goraždu za odlazak Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo.

Sporazum su potpisali premijer Vlade BPK Emir Oković, načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović, generalni sekretar Rukometnog savez BiH Smajo Karačić i direktor JU „Sportski centar“ Mensur Ćurović.

Sastanku je prisustvovao i selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman.

“Na opšte zadovoljstvo predstavnika Goražda i nas iz Rukometnog saveza BiH, napravili smo to da je utakmica 7. maja u Goraždu. Naravno imali smo  i tehničkih stvari vezanih za Dvoranu da bi zadovoljila ove uslove za odigravanje kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo i preostaju neke pripreme da se urade, prvenstveno mislim na renoviranje svlačinica u Dvorani u Goraždu.  Napravili smo taj sporazum i veoma brzo mislim da će se to riješiti. Nama sa sportske strane možemo da kažemo da ćemo doći u Goražde, znamo šta Goražde znači kao rukometni grad i očekujemo dobru atmosferu. Znamo da će Dvorana da bude popunjena do posljednjeg mjesta. Očekujemo dva boda”, rekao je selektor, dodavši:

Nama je želja da Goražde ostane ujednom finoj uspomeni, to znači dolazi u obzir smao pobjeda. To su ta dva boda za koje igramo. Nama je želja da nam Goražde ostane u lijepoj uspomeni, tako da možemo reći da nam je Goražde bilo domaćin na putu za Europsko prvenstvo. Nakon ove dvije utakmice sa Finskom početkom juna očekuje nas utakmica sa Španijom, gdje evo imamo možda mogućnost da i ovu utakmicu igramo u Goraždu”, izjavio je Šuman, a prema našim informacijama i s obzirom na to da su u Goraždu ponudili odlične uslove za organizaciju meča sa Finskom, gotovo je sigurno da će zmajevi i protiv Španije u junu igrati u Goraždu.

Osim toga, postoji i opcija da se protiv Crvene furije možda igra i u Ljubuškom, a o tome će se više znati u narednom periodu.

rukometna reprezentacija bihrukometni zmajevi
KOMENTARI

KOMENTARI