Sport Centar

Rukometni savez BiH dobija novi Staut i izlazi iz krize

Rukometni savez BiH dobija novi Staut i izlazi iz krize

Nakon inspekcije Porezne uprave Federacije BiH u oktobru utvrđeno je da RSBiH nije uredno registrovan, kao i da nije uveden u fiskalni sistem.

Problem oko registracije bio je na realciji bošnjačke i hrvatske komponente u RSBiH, pa je bilo potrebno formirati Rukometni savez Federacije.

Danas je u Banja Luci dogovoreno formiranje Federalnog saveza, koji će biti sastavljen od kantonalnih saveza i RS Herceg-Bosne, pa će tako krovni savez biti sastavljen od RS Republike Srpske i RS Federacije BiH.

Predsjednik RSBiH Zdravko Miličević, nakon završenog sastanka za SCsport.ba je rekao da je prezadovoljan današnjim dogovorom.

“Drago mi je da je došlo do dogovora i da ćemo konačno izaći iz krize. Čeka nas sada puno posla, a prvo je na redu formiranje Federalnog saveza i njegova Skupština, kao i Skupština krovnog saveza, kako bismo usvojili novi Statut”, rekao je Miličević za naš portal.

On je potvrdio i da će se rukometna Premijer liga BiH nastaviti narednog vikenda, nakon što je odgođena na prošloj sedmici u Mostaru.

milwaukeeschalke
KOMENTARI

KOMENTARI