Sport Centar

Rukometna reprezentacija BiH prekosutra putuje u Podgoricu: Šuman okrenut ka budućnosti

Rukometna reprezentacija BiH okupila se jučer u Sarajevu i počela pripreme za prijateljski dvomeč protiv Crne Gore 7. i 8. aprila u Podgorici.

Rukometna reprezentacija BiH prekosutra putuje u Podgoricu: Šuman okrenut ka budućnosti

Rukometna reprezentacija BiH okupila se jučer u Sarajevu i počela pripreme za prijateljski dvomeč protiv Crne Gore 7. i 8. aprila u Podgorici.

Selektor Bilal Šuman uputio je poziv nekolicini novih igrača, među kojima je i juniorski reprezentativac BiH Edin Klis, koji je pružio sjajne igre na turniru “Rukomet je moja budućnost”.

“Moramo gledati ka budućnosti. Pozvao sam i nagradio mladog Klisa. Ovim želim da pokažem i drugima da je sve moguće. Tu je i Vedran Delić, koji već dvije sezone pokazuje visok nivo igre. Isprobaćemo i Dragana Vrgoča, pivota visokog 203 cm, koji igra u oba pravca. Na toj poziciji nam je povrijeđen Senjamin Burić, dok na Vladimira Vranješa nećemo moći računati na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo”, kazao je Šuman za Nezavisne.

Bh. rukometaši će odraditi nekoliko treninga do četvrtka, kada je zakazan put u Podgoricu. Ekipi će se naknadno priključiti Nikola Prce, koji je u Čapljini i iščekuje prinovu u porodici, dok će zbog klupskih obaveza kasniti Faruk Vražalić i Tomislav Nuić. Zbog povreda Šuman neće moći računati na Ivana Karačića i Edina Tatara.

“Nama je svako okupljanje i druženje od velikog značaja. Cilj je isprobati neke nove igrače. Želimo da radimo i ispravljamo manje dobre stvari. Imaćemo i u junu desetodnevne pripreme i tako lagano početi sa pripremama za kvalifikacije u oktobru. Vidjećemo protiv kojih protivnika ćemo igrati”, ističe bh. selektor.

Žrijeb za EP u Norveškoj, Austriji i Švedskoj 2020. godine održaće se 12. aprila, a “zmajevi” će se naći u drugom ili trećem šeširu.

“Trenutno dijelimo to 19. mjesto na rang-listi sa Holandijom i Portugalom i jedna od te tri selekcije će biti svrstana u drugi šešir. Vidjećemo protiv koga ćemo igrati, ali ipak, bez obzira na to u kojem bili, ja vidim ogromnu šansu da se plasiramo na Euro. Imamo kvalitet i znanje da budemo među najbolje 24 selekcije Starog kontinenta”, naglasio je Šuman i dodao da je bio zadovoljan izdanjem bh. juniora na turniru “Rukomet je moja budućnost”.

Na Šumanovom spisku za predstojeće duele sa Crnogorcima su sljedeći igrači: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Edin Tatar, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Srđan Predragović, Vladimir Vranješ, Emir Građan, Muhamed Toromanović, Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Marko Tarabocchia, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Ibrahim Haseljić, Edin Klis, Dragan Vrgoč i Vedran Delić.

bilal sumanrukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI