Sport Centar

Rukometašice Jedinstva večeras se razilaze, okupljanje za mjesec dana

Iako je prvi dio sezone u prvenstvu BiH završen 2. decembra, rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa još su na okupu. Sinoć su trening garnirale utakmicom protiv rukometaša Sloboda Solane, a večeras će na zadnjem treningu za protivnika imati veterane RK „Sloboda“.

Rukometašice Jedinstva večeras se razilaze, okupljanje za mjesec dana

Trener Damir Cipurković nakon toga igračicama će dati pauzu od mjesec dana.

– Polusezona je bila naporna, svima treba odmora, idu i praznici i svi bismo željeli biti s obitelji. Prozivku i početak priprema za drugi dio sezone zakazao sam za 15. januar. S obzirom na to da će drugi dio šampionata početi 24. februara imat ćemo dovoljno vremena za pripreme – izjavio je Cipurković za Fenu.

Prvi dio sezone ocijenio je zadovoljavajućom jer je ekipa, u odnosu na prošlo prvenstvo, dosta mlađa i znatno promijenjena.

– Utisak bi bio povoljniji da nije bilo kiksa u Tuzli protiv ekipe Dubice. Poremetio nam je planove, a sve ostale utakmice odigrali smo, uglavnom, jako dobro. U ovom trenutku to je naš maksimum. Ekipa Gruda je u ovom trenutku spremnija i uigranija od nas – smatra trener tuzlanskih „labudica“.

Vrhunac polusezone je, po njegovim riječima, nastup u Challenge kupu i pobjeda protiv PAOK-a u Tuzli, ostvarena spektakularnim golom Marijane Sorak s „deveterca“, na samom kraju utakmice.

Na toj utakmici ostvarena je rekordna posjeta na jednoj rukometnoj utakmici Jedinstva Atlas Relaxa u posljednjih desetak godina, ali i općenito u BiH, jer je uzvratni duel u Mejdanu s ekipom iz Soluna pratilo blizu 2.000 ljubitelja sporta.

– Iako nismo prošli dalje, pobjeda protiv Grkinja bitna je zbog toga što je prva jedne ženske rukometne ekipe na međunarodnoj sceni od 2013. godine – kaže Cipurković.

Uoči večerašnjeg odlaska na odmor, stručni štab je svim igračicama podijelio plan za individualne pripreme, da bi se u januaru vratile što spremnije.

– Već imamo kostur ekipe, tokom priprema nećemo morati voditi računa o tehničkim detaljima, jer je ekipa već formirana. Bazirat ćemo se na uigravanje, a to podrazumijeva i odigravanje većeg broja pripremnih utakmica sa ekipama iz Srbije i Hrvatske. U BiH, osim Krivaje, Ilidže i Hadžića nemamo ekipa koje su blizu, pa se tako moramo orijentirati prema protivnicima iz susjestva – zaključio je Cipurković.

damir cipurkoviczrkjedinstvo
KOMENTARI

KOMENTARI

Lilian Bellingshausen
Gost

Dobivam dobru plaću od kuće 1900-3800 / Dollers tjedan, što je nevjerojatno, prije godinu dana bio sam bez posla u strašnom gospodarstvu. Svima sam zahvalio Bogu, blagoslovljen ovim uputama, a sada mi jee dužn0st platiti naprijed i podijeliti ga sa Svatko…

Evo što sam započeo …..>>>>>>>>>>>  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz