Sport Centar

Rukometašice Jedinstva osvajanje titule u BiH stavljaju pod imperativ

Pobjedom na startu Premijer lige BiH u Prijedoru protiv Mire (31:22), rukometašice tuzlanskog Jedinstva AtllasRelaxa potvrdile su najave o tome da im je ove sezone cilj naslov prvakinja.

Rukometašice Jedinstva osvajanje titule u BiH stavljaju pod imperativ

Pobjedi se nadaju i u prvom susretu na domaćem parketu, protiv ekipe Hadžići Dido Group. Trener Damir Cipurković na konferenciji za novinare rekao je da nijednog suparnika ne potcjenjuju, te da će svakome posvetiti maksimalnu pažnju.

– Ne bježimo od uloge favorita, tim više što djevojke zaista dobro rade i očekujem iz kola u kolo uspon forme. Gledao sam ekipu Hadžića Dido Group u prošlom kolu protiv Bihaća (24:20). Mislim da smo bolja ekipa i da će naše igračice dati sve od sebe da na prvoj domaćoj utakmici slave pobjedu – kazao je Cipurković.

Novinarima je predstavljena nova predsjednica UO Jedinstva AtllasRelax Hava Fazlić, koja je na toj dužnosti naslijedila Zvjezdana Karadžina, dosadašnjeg vršitelja dužnosti predsjednika kluba.

Riječ je o uspješnoj poduzetnici koja sa suprugom Šerifom Fazlićem vodi firmu „Safe“ iz Kalesije.
– Želim primarno pomoći prijateljima, a time i Jedinstvu AtlasRelaxu. Volim raditi u timu koji pobjeđuje te pozivam i druge poduzetnice, prijatelje da se uključe u rad ovog uglednog kluba – kazala je nova predsjednica Jedinstva AR.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax igra se u dvorani Mejdan u nedjelju od 17.00 sati.

rkjedinstvo
KOMENTARI

KOMENTARI