Sport Centar

Rukometaši Vogošće igraju za Nejlu Alibašić

Rukometaši Vogošće Poljine hills u okviru 12. kola Premijer lige BiH u subotu, 16. decembra  na svom parketu odmjerit će snage s ekipom Konjuha iz Živinica.

Rukometaši Vogošće igraju za Nejlu Alibašić

Posljednja utkmica ove sezone pred domaćom publikom, pored takmičarskog imat će  i humanitarni karakter jer će sav prihod od ulaznica ići za liječenje šestogodišnje djevojčice Nejle Alibašić.

Nejla Alibašić (2011. godište) oboljela je od teške bolesti (dijagnoza kancer neuroblastom), zbog koje je počela primati kemoterapije, ali daljnje liječenje mora nastaviti u inostranstvu, za šta su potrebna velika finansijska sredstva.

Po riječima  predsjednika kluba Fetaha Kadrića, rukometaše Vogošće očekuje veoma važna utakmica.

– Ekipu Konjuha respektujemo, to su naši sportski prijatelji i bit će to jedna prava derbi utakmica. Susret protiv Konjuha bit će i humanitarnog karaktera i sav prihod od prodatih ulaznica ići će za liječenje djevojčice Nejle Alibašić. Stoga pozivam sve naše navijače i sve humane ljude da u subotu budu u vogošćanskoj dvorani i da zajedno pomognemo Nejli u daljnjem liječenju – kazao je Kadrić.

Lijevo krilo RK Vogošća PH  Almir Osmanhodžić očekuje tešku utakmicu protiv veoma iskusne ekipe Konjuha, koja je godinama unazad u samom vrhu bh. rukometa.

– U svojoj ekipi imaju nekoliko vrhunskuh igrača i svakako su ekipa za svaki respekt. Mi želimo da zadržimo atmosferu u ekipi i da nastavimo seriju nepobjedivosti u domaćem prvenstvu. Svakako da bi to ostvarili morat ćemo biti jako dobri kako u odbrani tako i u napadu. Ovo je također prilika da se odužimo našim navijačima kojih je sve više na utakmicama u našoj dvorani i da tako zaokružimo ovu kalendarsku godinu.  Još jedan motiv za naše navijače je taj što će utakmica biti humanitarnog karaktera, želimo da pomognemo Nejli njenoj najvažnijoj utakmici, utakmici za život – rekao je prvotimac Vogošće.

Utakmica će se igrati u subotu, 16. decembra s početkom u 19.00 sati u dvorani “Amel Bečković” u Vogošći.

nejla alibasicrk vogosca poljine hills
KOMENTARI

KOMENTARI

Ebony Moorhouse
Gost

Plaćam 76 dolara svaki sat za rad kod kuće na mom računalu. Nikada ne bih zamislila da bih to mogla učiniti, ali moj dobar prijatelj zarađuje 16k / mjesečno tako što samm obavio taj posao, a ona mi je pokazala kako….

Provjeri što radim ……..➤➤➤➤  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz