Sport Centar

Bh. rukometaši protiv Španije će igrati u Zenici ili Sarajevu?

Nakon dvije pobjede protiv Finske rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj naredne godine.

Bh. rukometaši protiv Španije će igrati u Zenici ili Sarajevu?

Našem timu bi u preostala dva meča protiv Španije i Austrije mogla odgovarati i jedna pobjeda, ukoliko se ostali rezultati poklope ili ako samo pobijedimo Austriju u gostima. No, još nije vrijeme za kalkulacije, ali nova informacija je da, iako je to bilo najavljeno, bh. rukometaši neće dočekati Crvenu furiju u Goraždu.

Evropska rukometna federacija (EHF) obavijestila kancelariju Rukometnog saveza BiH da dvorana u Goraždu ne ispunjava uslove za kvalifikacione mečeve. Selektor Bilal Šuman odmah je krenuo u pronalazak novog rješenja, a kako saznaje SCsport.ba, opcije su da se igra u sarajevskoj Skenderiji ili u zeničkoj Areni.

U toku su pregovori sa gradskim čelnicima u Zenici i odluka o domaćinstvu bi trebala biti poznata u naredna dva dana. Podsjećamo, rukometni Zmajevi će protiv Španije igrati 14. juna, a protiv Austrije tri dana kasnije.

rukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI