Sport Centar

Rukometaš Vuko Borozan najbolji sportista Crne Gore u 2017. godini

Crnogorski olimpijski komitet (COK) izabrao je danas najbolje sportiste i sportske selekcije u godini na izmaku. Prema odluci žirija, rukometaš Vuko Borozan najbolji je sportista Crne Gore u 2017. godini.

Rukometaš Vuko Borozan najbolji sportista Crne Gore u 2017. godini

Tradicionalno, na samom kraju kalendarske godine, Izvršni odbor COK-a dodijelio je priznanja u kategorijama najboljih državnih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji, te najboljeg mladog sportiste i sportistkinje.

Rukometaš Vuko Borozan dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za sportistu godine. On je u dresu Vardara osvojio Ligu šampiona, duplu krunu u Makedoniji i regionalnu SEHA ligu, a crnogorsku reprezentaciju predvodio je do plasmana na Evropsko prvenstvo.

Na svečanosti održanoj u vili Gorica uručene su nagrade najboljim nacionalnim timovima, kao i najboljim mladim sportistima.

Najbolji mladi sportisti su karatista Bojan Bošković i džudistkinja Ivana Nikolić.

Bošković je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji kadeta na Svjetskom prvenstvu na Tenerifama, dok je Nikolić bila srebrna na kadetskom prvenstvu svijeta u Santijago de Čileu.

Najbolja muška selekcija je kadetska vaterpolo reprezentacija, koja je osvojila titulu prvaka Evrope, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje pripalo rukometnoj reprezentaciji, šestoplasiranoj na prvenstvu svijeta.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović kazao je da 2017 godina nije jedna od najboljih, ali da su ostvareni solidni rezultati u vaterpolu i rukometu.

“Naročito možemo biti ponosni na naše mlade sportiste. Osvojili smo zlatnu medalju za mlade vaterpoliste na Malti i to je nešto što nas čini ushićenim. Nastavljamo sa pripremama za narednu godinu, gdje nas očekuje nekoliko takmičenja, među kojima i Zimske olimpijske igre u Pjongčangu u Južnoj Koreji”, kazao je Simonović.

Svečanosti su prisustvovali ministar za sport i mlade Nikola Janović, članovi COK-a te predstavnici sportskih saveza i sportski novinari.

vuko borozan
KOMENTARI

KOMENTARI

Alice Kavanaugh
Gost

Dobivam dobru plaću od kuće 1900-3800 / Dollers tjedan, što je nevjerojatno, prije godinu dana bio sam bez posla u strašnom gospodarstvu. Svima sam zahvalio Bogu, blagoslovljen ovim uputamaa, aa sada mi je dužnost platiti naprijed i podijeliti ga sa Svatko.

Evo što sam započeo … >>>>>>>>>>>>>  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz