Sport Centar

Rodger Bohn: Musa će biti među prvih pet košarkaša na NBA draftu

Ako je suditi prema posljednjim komentarima i mišljenjima stručnjaka, Džanan Musa napravio je još jedan ogroman korak prema NBA ligi.

Rodger Bohn: Musa će biti među prvih pet košarkaša na NBA draftu

Dragulj bh. košarke, koji zajedno s Amarom Gegićem učestvuje na prestižnom NBA kampu u italijanskom Trevizu, oduševio je sve prisutne na ovom takmičenju, od NBA skauta do novinara.

Musa je, naime, bio najbolji igrač selekcije Evrope u svojevrsnom All Star meču protiv selekcije igrača iz SAD. Evropljani su, po prvi put u historiji, slavili u tom susretu i to s ubjedljivih 82:62, a bh. reprezentativac je zabilježio 12 poena, pet skokova i četiri asistencije. Brojke ipak ne ilustriraju dovoljno dobro fenomenalno izdanje našeg asa, koji je pokupio komplimente brojnih stručnjaka.

Rodger Bohn, novinar čuvenog košarkaškog magazina “Slam”, na svom Twitter profilu je napisao da će Džanan Musa gotovo sigurno biti među prvih pet “pickova” na NBA draftu 2018. godine, kada se košarkaš iz BiH i namjerava prijaviti na izbor.

Ranije je portal Eurohoops.net, jedan od najuticajnijih košarkaških sajtova u svijetu, ustvrdio da je Džanan Musa vjerovatno i najveći talenat koji ove godine učestvuje na “Adidas Eurocampu” u Trevizu.

Pogledajte najbolje poteze Džanana Muse na All-Star susretu u Trevizu:

adidas eurocampdzanan musa
KOMENTARI

KOMENTARI