Sport Centar

RK Maglaj pred svojim navijačima očekuje pobjedu protiv RK Derventa

Nakon prolongiranja prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u rukometu, Rukometni klub Maglaj u subotu 23.09.2017. godine, dočekuje ekipu RK Derventa.

RK Maglaj pred svojim navijačima očekuje pobjedu protiv RK Derventa

„U subotu starta Premijer liga Bosne i Hercegovine u rukometu za sezonu 2017/2018. Smatramo da je ekipa dobro i kvalitetno radila na pripremnom dijelu sezone u prethondih pedesetak dana. Prva utakmica koju igra RK Maglaj je sa ekipom RK Dervente. Svaka utakmica sa RK Derventom je derbi na svoj način. Očekujemo punu dvoranu, našu vjernu publiku, a na terenu ćemo pokazati volju, snagu srce. Borit ćemo se i osvojiti tri boda“, rekao je Senad Karabegović, predsjednik RK Maglaj.

Selvedin Omahić je novi/stari igrač Rukometnog kluba Maglaj koji je osam godina igrao u Kataru:

„Jako sam zadovoljan pripremama za sezonu koja nas očekuje. Iako su vremenski uslovi bili teški, smatram da smo pripremni dio priveli kraju na veoma dobar i kvalitetan način. Što se tiče sezone 2017/2018, smatram da će biti veoma teška. Iskreno, ne poznajem mnogo klubova koji igraju Premijer ligu Bosne i Hercegovine, kao ni igrače, ali sam mnogo razgovarao sa saigračima, koji su mi približili sve to. Vjerujem da RK Maglaj ovu sezonu može privesti kraju na samom vrhu tabele. Ekipu RK Dervente ne mogu da komentarišem, jer do sada nisam igrao sa njima, ali očekujem punu dvoranu. Za uzvrat ostavljamo srce na terenu, jaku borbu od 60 minuta:”

Utakmica između RK Maglaj i RK Derventa se igra u subotu, 23.09.2017. u 19:00 u Sportskoj dvorani u Maglaju.

rk derventark maglaj
KOMENTARI

KOMENTARI