Sport Centar

Ejub Kukavica imenovan za novog šega stručnog štaba RK Bosna

Nakon neočekivano loših rezultata u dosad odigranih pet kola rukometne Premijer lige BiH, došlo je do promjena u sastavu stručnog štaba RK Bosna Sarajevo.

Ejub Kukavica imenovan za novog šega stručnog štaba RK Bosna

Upravni odbor nekadašnjeg prvaka naše zemlje donio je jednoglasnu odluku o razrješenju dužnosti dosadašnjih trenera Zuhdije Korkarića i Fuada Malagića te je za novog šefa stručnog štaba imenovan Ejub Kukavica.

Sarajevski Studenti su u pet odigranih prvenstvenih kola čak četiri puta napustili teren pognute glave pa je visok poraz na jučerašnjem gostovanju kod visočke Bosne označio i kraj mandata pomenutog dvojca.

Ejub Kukavica je veliko ime u svijetu rukometa, bivši omladinski reprezentativac Jugoslavije i seniorski reprezentativac BiH, koji je, između ostalog, svojevremeno nosio dres kluba koji će u ovoj sezoni voditi sa klupe. Bio je i dio stručnog štaba naše reprezentacije, vodio je Bosnine omladinske selekcije, a u sezoni 2011/2012 je sa Goraždem osvojio Kup BiH.

U rukometnom prvenstvu naše zemlje je u toku reprezentativna pauza pa će novi trener sarajevske Bosne imati dvije sedmice da upozna i pripremi ekipu za nastavak takmičenja.

Kolektiv RK Bosna se zahvaljuje Korkariću i Malagiću na saradnji i korektnom odnosu te im želi puno uspjeha u daljem radu.

ejub kukavicarkbosna
KOMENTARI

KOMENTARI