Sport Centar

Rijeka se žalila na kaznu: UEFA odgovorila žustro!

.

Rijeka se žalila na kaznu: UEFA odgovorila žustro!

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) odbila je žalbu Rijeke zbog zatvaranja sjeverne tribine za utakmicu Europske lige s AEK-om.

Rijeka je kažnjena zbog nedoličnog ponašanja manjeg dijela navijača na utakmici s Olympiacosom u pretkolu Lige prvaka, a osim zatvaranja sjeverne tribine, kažnjena je i s 21.000 eura, navodi Hina.

U obrazloženju odluke navodi se da je upravo zbog dobre organizacije utakmice i provođenja svih mjera navedenih u žalbi sankcija znatno umanjena i da će u slučaju ponavljanja nedoličnog ponašanja u sljedećim međunarodnim utakmicama moguća sankcija biti 50.000 eura i zatvaranje cijelog stadiona.

Iz tabora hrvatskog prvaka objavili su kako na Rujevici neće biti gostujućih navijača pa je cjelokupan kapacitet gostujuće južne tribine stadiona namijenjen navijačima Rijeke.

Vodstvo Rijeke je pozvalo svoje navijače da se tijekom utakmice suzdrže od uporabe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje i bacanja bilo kakvih predmeta u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle vrlo rigorozne sankcije.

hnk rijeka
KOMENTARI

KOMENTARI