Sport Centar

Ribić: Business liga razvija koletiv, ulazak investitora u Čelik može pokrenuti napredak kluba

Addiko Banka je u uzbudljivom meču 2. kola SC Business lige sa 5:4 pobijedila Domove zdravlja KS, a jedan od junaka bio je Adnan Ribić.

Ribić: Business liga razvija koletiv, ulazak investitora u Čelik može pokrenuti napredak kluba

Sa dva gola, dao je veliki doprinos u pobjedi svoje ekipe, nakon preokreta u finišu.

“Prvo bih se zahvalio svojim kolegama koji su odigrali dobru i tešku utakmicu. Pokazali smo karakter, jer prvi put igramo i svi su nam nepoznanica. Igra se fer i korektno, bez mnogo faulova i to mi se sviđa u Business ligi”, rekao je Ribić.

Zanimljiv detalj desio se pri vodstvo Domova zdravlja 4:3. Addiko Bank je preko Ribića stigla do četvrtog pogotka, ali je ovaj igrač priznao da je igrao rukom u toku napada, pa je pogodak poništen, a on je zbog fair play poteza dobio ovacije sa tribina i od protivničkih igrača.

“Bilo bi nefer da smo tako postigli gol. Mada nisu svi vidjeli, priznao sam da je ruka, ali to nam se vratilo kasnije i prekrenuli smo.”

Objasnio je kako je njegova kompanija odlučila da uzme učešće u Business ligi, koju smatra kao pun pogodak.

“Pratili smo takmičenje posljednje tri godine, nakon čega smo davali ideje, koju je prihvatila naša Uprava, prepoznavši da je ovo pravi potez. Kako takmičarski, tako i marketinški i reputacijski. Ovdje razvijamo koletiv, družimo se, što se svakako odrazi i na posao.”

Zanimljivo je da navija za Čelik, te se nada boljim danima za zenički klub.

“Većina saigrača navija za Sarajevo ili Želju, a ja za Čelik! Svi se nadamo da će zvanično strani investitori ući u klub što bi pokrenulo napredak cijelog kluba. Čelik je klub sa velikom tradicijom, ali novac je ključ u modernom fudbalu i neophodan je za uspjeh”, zaključio je Ribić.

addiko bankadnan ribicsc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI