Sport Centar

Resić za SC: Možemo nadmašiti uspjeh juniora Željezničara u Omladinskoj Ligi prvaka

Struka je odabrala. Ševkija Resić je najbolji fudbaler Omladinske Premijer lige BiH. Mnogi će potvrditi da je nagrada Nogometnog saveza otišla u prave ruke, prodornom bočnom igraču koji je prethodno dobio i priznanje Akademije FK Sarajevo.

Resić za SC: Možemo nadmašiti uspjeh juniora Željezničara u Omladinskoj Ligi prvaka

Struka je odabrala. Ševkija Resić je najbolji fudbaler Omladinske Premijer lige BiH. Mnogi će potvrditi da je nagrada Nogometnog saveza otišla u prave ruke, prodornom bočnom igraču koji je prethodno dobio i priznanje Akademije FK Sarajevo.

Pouzdan u defanzivi, ali i veoma učinkovit u napadačkom segmentu. Postigao je 19 golova ove sezone u omladinskim takmičenjima (15 u prvenstvu, četiri u Kupu), predvodio bordo ekipu do titule. Zalog za budućnost? Rekli bismo – ne. Resić je pokazao da ne zaslužuje šansu “nekad i negdje”, već sada, ovog trenutka. Uveliko kuca na vrata prvog tima kluba pod čijim okriljem je napravio one prve stidljive nogometne korake.

U juniorima je osvojio sve što može, barem u okvirima BiH, uključujući i pomenute nagrade, kao i nastupe za U-19 reprezentaciju.

“Lijepo je dobiti ova priznanja, sigurno da mi puno znači. Za svakog mladog igrača to bi predstavljalo izuzetan podstrek pred nastavak karijere, naravno da je to automatski i kruna moje karijere u omladinskom fudbalu. Odskočna daska? Vidjet ćemo, ja sam definitivno spreman za ono što me čeka u seniorskom nogometu”, ističe Resić u razgovoru za SCsport.ba.

Upravo se prvi sastav koševskog kluba, po logici stvari, nameće kao naredna stanica nagrađivanog 18-godišnjaka.

“Već sam nekoliko puta trenirao sa prvim timom. Lijepo iskustvo, nema govora, ali jedva čekam da budem priključen seniorskoj ekipi na trajnoj bazi. Vjerujem da sam došao na taj nivo kvaliteta, ali moram naglasiti da u Akademiji ima još izuzetnih talenata koji zaslužuju priliku od strane stručnog štaba A tima. Uostalom, rezultati u juniorskoj konkurenciji to govore, dok partije Šabanovića i ostalih naših dojučerašnjih saigrača u prvom timu FK Sarajevo, valjda, mogu također poslužiti kao dokaz moje teze. Moram pohvaliti i ljude koji stoje iza naših uspjeha, trenere u Akademiji. Vrhunski stručnjaci, zaista, ali i pedagozi koji nas prvo uče kako da se ponašamo izvan terena i budemo kvalitetni ljudi.”

No, prije samog prelaska u seniore, Ševkiju Resića očekuje veliki izazov u njegovoj trenutnoj, juniorskoj kategoriji.

“Sada sam potpuno fokusiran na Omladinsku Ligu prvaka. Ne možemo dočekati žrijebanje. No, ko god da nam bude protivnik, siguran sam u uspjeh. Stvarno imamo odličnu ekipu, barem kada je u pitanju ova starosna dob. Čak štoviše, vjerujem da možemo nadmašiti i prošlosezonski uspjeh juniora Željezničara. Toliko smo kvalitetni, vjerujte”, odlučan je Resić.

Što se konkretno tiče budućnosti, zasad se ne zamara velikim planovima.

“Namjeravam se prvo dokazati u svom voljenom klubu. Dijete sam Sarajeva, želim odigrati barem jednu-dvije sezone u prvom timu na Koševu, pred našim navijačima, pa tek onda misli usmjeriti prema inozemstvu. Inače, uzor mi je Alexis Sanchez, a omiljeni klub Manchester United. Generalno mi se dopada način na koji se igra u Engleskoj, san većine nogometaša je igrati tamo. Ako ništa, imam se pravo nadati da ću jednom tamo otići. Bože zdravlja”, zaključuje najbolji fudbaler Omladinske Premijer lige BiH.

fksarajevoomladinska liga prvakasevkija resic
KOMENTARI

KOMENTARI

Genjobutra
Gost

Sa srećom mladi čovječe,al Želju nećete nadmašiti.

Venama hrabrih
Gost

To ni ti ni on ne mozete znati. Vrijeme je jedini pravi, nepristrasni sudija i pokazatelj.
A sto se tice zelja, tu se potpuno slazem sa tobom.
Nek mu je sretno i bez povreda u karijeri

Genjobutra
Gost

Naravno Hrabrivoje, al’ znaš kad iz tebe progovori ona pristrasna navijačka😂

Sretno Ševkija
Gost

Gledao sam ovog momka povremeno proteklih godina na utakmicama omladinske lige BiH, bio je vanserijski i u kadetima, a sada i u juniorima… dijete/momak koji se nametnuo svojim kvalitetom, a ne guranjem od strane ovoga ili onoga. Radovao bih se da odigra par sezona za seniore Sarajeva.

Kokuz
Gost

Imamo vjecnu želju da dostignemo Želju.

wpDiscuz