Sport Centar

Reprezentacija Specijalne olimpijade BiH otputovala u Austriju

U Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch - Zetra" u Sarajevu danas je organizovan ispraćaj reprezentacije Specijalne olimpijade BiH na Zimske olimpijske igre za osobe s posebnim potrebama, koje će se od 14. do 25. marta održati u Austriji, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija Specijalne olimpijade BiH otputovala u Austriju

Kada Delić-Selimović, izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH, istakla je da će BiH u Austriji predstavljati do sada najbrojniji tim u kojem je 16 sportista.

“Jedva čekamo polazak i nastup u Austriji gdje ćemo se potruditi da najbolje prezentujemo BiH. Zimske olimpijske igre su kruna svakog sportiste. U Austriji će nastupiti blizu 3.000 sportista iz 117 zemalja. Ovo je naša najbrojnija reprezentacija do sada kada su u pitanje Zimske olimpijske igre. Upornim radom došli smo do toga da se polako počinju vrednovati rezultati osoba sa invaliditetom. Zajedničkim radom s roditeljima, sponzorima i prijateljima došli smo do toga da ovakav tim ide u Austriju”, rekla je Delić-Selimović.

Ognjen Glamočanin, selektor reprezentacije Specijalne olimpijade BiH u alpskom skijanju, naglasio je da očekuje da takmičari daju svoj maksimum i da se svi zdravi vrate u BiH.

“Imamo najbrojniji tim do sada, a do toga smo došli radom i zalaganjem velikog broja klubova i udruženja iz cijele BiH. Organizovali smo četiri kampa i prvenstvo BiH kroz koje smo došli do reprezentativaca. Rezultat je naša brojnost i bolja vještina sportista. Imamo još dosta prostora za napredak. Na svim planinama u BiH smo organizovali pripreme, gdje god ima uslova za skijanje. Ono što smo primijetili u radu s osobama s posebnim potrebama jeste pristup, koji je jako bitan prema populaciji s kojom radimo. On treba biti bez ikakvog sažalijevanja na identičan način kao i prema svim sportistima. U Austriji očekujemo da pokažu najbolje skijanje u tom trenutku”, zaključio je Glamočanin.

Selektor reprezentativaca u nordijskim disciplinama Aid Ahmetović kazao je kako vjeruje da će se bh. tim iz Austrije vratiti s medaljama.

kada delic-selimovicspecijalna olimpijada
KOMENTARI

KOMENTARI