Sport Centar

Francuska reprezentacija “prepolovljena”: Bez najboljih košarkaša na Eurobasketu

Centar Utah Jazza i 24-godišnji francuski košarkaški reprezentativac Rudy Gobert izjavio je u razgovoru za sportski dnevnik L'Equipe da neće nastupiti za reprezentaciju na septembarskom Eurobasketu, jer mu je prioritet ovog ljeta "raditi na osnaživanju tijela".  

Francuska reprezentacija “prepolovljena”: Bez najboljih košarkaša na Eurobasketu
FOTO: Gobert na utakmici protiv BiH na prošlom Eurobasketu

“To nije bila laka odluka. No, iza mene je dugačka sezona i nedavno sam ozlijedio koljeno u doigravanju. Razgovarao sam s ljudima u klubu i zaključili smo da moram raditi na svome tijelu ovoga ljeta. Osnaživanje tijela je prioritet”, izjavio je Gobert koji je jedan od kandidata za najboljeg odbrambenog igrača NBA lige u ovoj sezoni.

 “Igrao sam u doigravanju ozlijeđen. Postoje signali koje tijelo šalje i moraš ih slušati. Moje tijelo je moj alat. Bez njega ništa ne mogu”, dodao je Gobert te istaknuo kako je uvijek svim srcem uz reprezentaciju pa će tako biti i ovog ljeta.

Već početkom aprila je sudjelovanje u reprezentaciji ovog ljeta otkazao i krilni igrač Charlotte Hornetsa Nicolas Batum, a ozljeda je iz kadra izbacila najboljeg francuskog košarkaša Tonyja Parkera.

Eurobasket je na rasporedu od 31. avgusta do 17. septembra, a domaćini utakmica prvog kruga su Finska, Izrael, Rumunjska i Turska, dok će se nokaut faza od osmine finala nadalje igrati u Turskoj.

Francuska će u prvom krugu igrati u Helsinkiju, u grupi A s domaćinom Finskom, Poljskom, Grčkom, Islandom i Slovenijom. Hrvatska je u grupi C koja će se igrati u rumunskom Klužu, a hrvatskim će se košarkašima suprotstaviti Češka, Španija, Crna Gora, Mađarska i domaćin Rumunjska. Hrvatska se s Francuskom najranije može sastati u četvrtfinalu.

nicolas batumrudy goberttony parker
KOMENTARI

KOMENTARI