Sport Centar

Redžović pred dvoboj s “novim Kličkom”: Jedva čekam da počne!

Najbolji bosanskohercegovački bokser teške kategorije Adnan Redžović će 22. aprila u njemačkom gradu Erfurtu ukrstiti rukavice sa Tomom Schwarzom za WBO interkontinentalnu titulu svijeta.

Redžović pred dvoboj s “novim Kličkom”: Jedva čekam da počne!

Redžović je u 18 borbi upisao samo jedan poraz, a ovo mu je velika prilika da, ukoliko osvoji ovu svjetski renomiranu titulu, stavi krunu na svoju izuzetno uspješnu karijeru.

– Jedva čekam da meč počne. Dobro sam odradio pripreme sa svojim timom u klubu Gladijator i osjećam se dobro, što mi daje razlog da razmišljam o pobjedi. Želim donijeti pojas WBO interkontinentalnog pravaka svijeta u Bosnu i Hercegovinu – izjavio je Redžović.

Domaći borac koji u 18 mečeva ima omjer od 11 nokauta i bez poraza, pokušati će da pred svojim navijačima osvoji pojas u organizaciji koja slovi kao posljednja stepenica do najjače svjetske titule – WBO, saopćeno je iz Kluba borilačkih sportova „Gladijator“.

Njemački bokserski stručnjaci u mladom Schwartzu vide budućeg Vladimira Klička jer, kako ističu, posjeduje sve karakteristike vrhunskog boksera kao što je Ukrajinac.

adnan redzovictom schwarzwbo
KOMENTARI

KOMENTARI