Sport Centar

Reakcije: Feđa Dudić odgovorio na optužbe da je sudiji i publici psovao majku

Trener Travnika Feđa Dudić, kako prenosi tntportal.ba, kaže da je utučen neistinama iznesenim u javnost, a koje su se pojavile nakon utakmice Zvijezda - Travnik (2:0). Njegovu reakciju koju prenosimo u cjelosti:

Reakcije: Feđa Dudić odgovorio na optužbe da je sudiji i publici psovao majku

“Jučer smo se svi osjećali jadno i tužno nakon završetka utakmice s našim sportskim prijateljima iz NK Zvijezda Gradačac. Međutim, lično sam se još gore uvrijedio nakon utakmice kada sam video zapisnik u kojem se navede da sam sudijama i domaćoj publici psovao majku. Ovo me lično šokiralo i povrijedilo jer je to laž što mogu potvrditi mnogi svjedoci ali i oni koji me lično poznaju.

Nikad u karijeri nisam bio isključen od pionira pa do seniora i ovo jučer mi je bilo prvo isključenje u životu. Iza sebe imam igračku karijeru bez mrlje i takva želim da bude i moja trenerska karijera, ali očigledno da je to teško ostvariti uz ovakve laži koje se zapisuju u zvanične zapisnike s utakmica!

Tko me bolje poznaje od mojih bivših saigrača i igrača koje treniram, potvrdit će da u mom rječniku ne postoji riječ “j..e” i zaista se maksimalno trudim da imam lijep riječnik i odnos sa svim ljudima s kojima sarađujem.

Kod isključenja sam i pitao glavnog sudiju zbog čega sam isključen na što nisam dobio odgovor. S klupe sam povremeno reagovao kao i cijela naša ekipa, s obzirom na tok utakmice koji se dešavao u datim momentima, ali sigurno bez psovki i vrijeđanja. Želim da istaknem da s publikom u Gradačcu imam odličan odnos jer sam u tom Klubu proveo divnih pola godine kada sam upoznao i mnoge prijatelje s kojima sam i dan danas u kontaktu. Većina njih su vatreni navijači čuvene Zvijezde iz Gradačca.

O korektnom odnosu sa ljudima u Gradačcu svjedoći i činjenica da sam jučer tamošnjem novinaru Krajinoviću poklonio i knjigu o NK Travniku. Kada sam izlazio sa terena na kraju utakmice, domaća publika me nagradila aplauzom što mogu svi prisutni na jučerašnjoj utakmici. Da li bi mi aplaudirali da sam im psovao majku?

U trenerske vode sam uplovio pošteno, časno i odlučan da radim i učim o ovom poslu. Od svojih igrača uvijek tražimo da na fer i sportski način dolaze do rezultata i da se ponašaju kao profesionalci. Zaista sam razočaran i utučen nakon jučeranjih dešavanja i neistina koje su iznesene protiv mene stvarno ne znam kako da nastavim dalje. Siguran sam da će se ova situacija raspetljati i da će vrijeme pokazati ko je u pravu. Vjerujem da je pravda dostižna.”

fedja dudicnktravniknkzvijezda
KOMENTARI

KOMENTARI