Sport Centar

Razija Mujanović razočarana: Iskoristili su moje povjerenje i stekli finansijsku korist

Razija Mujanović se danas saopštenjem ogradila od monografije ''Raza, stanovnik Kuće slavnih'', autora Ekrema Avdića.

Razija Mujanović razočarana: Iskoristili su moje povjerenje i stekli finansijsku korist

Razija Mujanović se danas saopštenjem ogradila od monografije ”Raza, stanovnik Kuće slavnih”, autora Ekrema Avdića.

”Poštovani,

koristim ovu priliku kako bih obavijestila javnost Bosne i Hercegovine da se u potpunosti ograđujem od monografije “Raza, stanovnik Kuće slavnih”, autora Ekrema Avdića, koja je nedavno puštena u prodaju.

Nažalost, iako govori o meni, monografija je isključivo sredstvo za stjecanje materijalne koristi pojedinaca koji su odlučili preko mojih tri decenije bavljenja sportom, a na lagan način, doći do novca.

Imam informaciju da je za projekt, iza kojeg navodno stojim ja, od pojedinaca i organizacija sakupljena značajna suma novca, ali bez moga znanja. Stoga pozivam sve koji su uplatili novac da se raspitaju u koje je svrhe utrošen.

Nikakvu saglasnost za objavljivanje monografije nisam potpisala, već je zloupotrijebljeno moje povjerenje, uključujući i moje pojavljivanje na promociji monografije u Tuzli. Zato svaka kupovina ove monografije direktno ruši moju sportsku karijeru i devalvira sve ono što sam postigla.

Istovremeno, iskoristila bih priliku i obavijestila javnost da se u pripremi, a nadam se uskoro i u štampi, nalazi moja autorizirana biografija u izdanju Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“, na čelu sa Jovanom Divjakom.

Sportski pozdrav, Razija Mujanović”, objavljeno je u saopštenju na zvaničnoj Facebook stranici proslavljene bh. košarkašice.

ekrem avdicmonografijarazija mujanovic
KOMENTARI

KOMENTARI