Sport Centar

Ratko Đurković napustio klupu Borca

Crnogorski rukometni trener i nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije Ratko Đurković, koji je u protekloj sezoni sa klubom iz Gospodske ulice osvojio titulu šampiona Bosne i Hercegovine, napušta Borac i Banjaluku te u narednoj takmičarskoj sezoni neće biti dio crveno-plave ekspedicije koju, nakon izostavanja sa spiska učesnika Gazprom lige, očekuju nastupi u Premijer ligi i Kupu BiH.

Ratko Đurković napustio klupu Borca

U razgovoru za banjalučki portal mondo.ba Đurković je pojasnio razloge svoje odluke.

– Razmišljao sam ovih nekoliko posljednjih dana i odlučio da neću ostati u Borcu. I to ne samo zbog odluke SEHA već zbog činjenice da stvari u Borcu idu jako sporo. Ja sam kao šampion BiH situaciju shvatio ozbiljno jer je mnogo teži posao da odbranimo nego da osvojimo titulu. A mi u ovom trenutku u odnosu na prethodnu sezonu imamo samo 50 odsto ekipe. Izbacivanje iz SEHA lige je jako razočaralo sve nas, ali nismo spremni da igračkim kadrom odgovorimo zahtjevima ovog takmičenja. Ja sam imao strpljenja, volje i želje da ostanem, htio sam da napravim respektabilan tim pa čak i u domaćim okvirima, bez SEHA, ali sad ne mogu da sklopim ekipu iza koje bih stao u pohodu na odbranu titule – naveo je Đurković, istakavši da u ovom trenutku nema plan oko preuzimanja nekog drugog tima.

– Ja nisam ovo napravio jer imam neki rezervni posao. Nemam ništa, nikakav plan za dalju karijeru, ali ne mogu da stavim svoje ime iza ovakvog tima. Kasnimo u konceptu u startu, nemam igrače, plan rada, očigledno su finansije ključni problem. Takođe, jasno je i da Borac u Banjaluci nema podršku. Ja sam do sad predložio tri-četiri igrača koji su čekali i bili spremni da potpišu ugovore sa Borcem, ali vjerovatno je novac bio problem. Treba nam još pet igrača, plus da priključimo nekoliko juniora, ali nisam mogao da nađem zajednički jezik sa upravom i pošteno je da se raziđimo. Borac prema meni nema nikakav dug, imali smo korektnu saradnju, ali moja odluka je definitivna. Hvala svim ljudima u klubu, medijima i svim Banjalučanima jer su me prihvatili kao svog. Ali sad se razilazimo, takav je život – rekao je Đurković, a prenio Mondo.

ratko djurkovicrk borac
KOMENTARI

KOMENTARI