Sport Centar

Rasulo u Košarkaškom savezu BiH: Ostavke Bukve, Đonlagića i Delibašića

Posljednjeg dana 2016. godine ostavku je podnio generalni sekretar Dubravko Barbarić. Početkom maja ove godine odstupio je i predsjednik Upravnog odbora Aleksandar Fulurija.

Rasulo u Košarkaškom savezu BiH: Ostavke Bukve, Đonlagića i Delibašića

Od tada pa do danas, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nije dobio ni novog predsjednika niti generalnog sekretara. sama ta činjenica, uz sve dobro poznate probleme finansijke i svake druge vrste, govori da mnogo toga ne štima u krovnoj kući bh. košarke, piše Dnevni avaz.

Mjesecima već traje istraga Finansijske policije o poslovanju KSBiH i milionskom poreznom dugu.

Sve su ove činjenice uticale na to da Barbarić i Fulurija odstupe, kao da i njihovim stopama krenu i trojica, praktični, ključnih ljudi iz Upravnog odbora KSBiH – Sejo Bukva, Mirsad Đonlagić i Mevludin Delibašić.

“Još u julu prošle godine napisao sam ostavku, ali sam je, na pritisak i zahtjev svoje baze (Kantonalni savez Tuzla), prolongirao i maksimalno se posvetio aktivnostima da spasimo Savez. OStavku sam aktivirao prošlog mjeseca. Jednostavno, ne vidim izlaz iz ove situavcije niti šansu da se stvari poboljšaju. Država je digla ruke, niko ne želi pomoći. Bez toga, nema smisla dalje raditi”, rekao je Đonlagić za Avaz.

Odlazak je potvrdio i Delibašić, inače predsjednik KK Kakanj,a Savez će napustiti i aktuelni potpredsjednik Sejo bukva.

“Podnio sam ostavku na sjednici Upravnog odbora Kantonalnog saveza Sarajevo, od kojeg očekujem da delegira novog člana rukovodstva KSBiH”, istakao je Bukva.

kosarkaski savez bihmevludin delibasicmirsad djonlagicsejo bukva
KOMENTARI

KOMENTARI