Sport Centar

Raskid ugovora: Kasim Kamenica više nije trener hrvatskog prvaka

Bh. trener Kasim Kamenica i Rukometni klub PPD Zagreb sporazumno su prekinuli saradnju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Raskid ugovora: Kasim Kamenica više nije trener hrvatskog prvaka

Iz PPD Zagreb danas su saopštili da Kamenica napušta klupu nakon šest mjeseci provedenih na čelu hrvatskog rukometnog prvaka, a da će uprava kluba predstaviti novog trenera na konferenciji za medije koja će se održati u klupskim prostorijama u utorak s početkom u 12 sati.

“Treneru Kamenici želimo zahvaliti na prikazanom trudu i maksimalnoj profesionalnosti u obavljanju  iznimno zahtjevne funkcije. Kamenica se prihvatio složenog zadatka na samom kraju prošle sezone, nakon čega nas je proveo kroz pripremni ciklus i uveo u novu sezonu u kojoj, nažalost, rezultati, ali i izvedba ekipe nisu bili u skladu s očekivanjima uprave kluba. Kamenici želimo sve najbolje na poslovnom i privatnom planu, a mi ćemo novog trenera predstaviti na današnjoj konferenciji za medije”, kazao je glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Na predstavljanju novog trenera uz glavnog menadžera kluba Jović biće prisutan i zamjenik kapitena Igor Vori. Ujedno će biti najavljena i utakmica devetog kola Lige šampiona u kojoj će Zagreb 23. novembra dočekati slavnu Barcelonu.

kasim kamenicappd zagreb
KOMENTARI

KOMENTARI