Sport Centar

Rapsodija u Bratislavi: Slovaci nemoćni pred razjarenim Zmajevima

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je ubjedljivu pobjedu protiv Slovačke rezultatom 92:74 u okviru petog kola pretkvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Rapsodija u Bratislavi: Slovaci nemoćni pred razjarenim Zmajevima

Nakon neugodnog poraza u Zenici protiv Švedske, reprezentacija BiH je došla u Slovačku po pobjedu, do koje je na kraju došla odličnom igrom i velikom borbenošću. Naši reprezentativci su od prve minute pokazali odlučnost da se iskupe za poraz u četvrtom kolu protiv Švedske koji je otežao put u drugu rundu kvalifikacija.

Ipak, reprezentacija BiH je od prvog minuta krenula sa vodstvom koje, ruku na srce, u prvom poluvremenu nije bilo dovoljno da se bilo šta prognozira. Obje reprezentacije su pravile mini-serije, ali smo sa dvocifrenom prednošću, nošeni Džananom Musom koji je u prvom poluvremenu postigao čak 18 poena, otišli na odmor.

Drugo poluvrijeme otvara sjajno zakucavanje pomenutog Muse, što je podiglo atmosferu u ekipi, a sličnu stvar napravio je i Zahiragić koji je u razmaku od samo deset sekundi ubacio trojku iz teške pozicije, te oduzeo loptu i tako podigao sve iz našeg stručnog štaba na noge.

Prednost je polako rasla, istovremeno kako se kraj približavao. U pojedinim trenucima ona je iznosila i preko 20 poena, tako da bh. košarkaši optimistični putuju u Armeniju gdje nas očekuje posljednja utakmica ovih pretkvalifikacija i borba za drugu rundu.

Musa je bio najraspoloženiji sa 27 poena, a dvocifreni su bili još Vrabac i Tomić sa po 11 poena, te Atić sa 10 poena.

BiH: Sejfić 0, Lončar 9, Zahiragić 8, Lazić 5, Atić 10, Vrabac 11, Hasandić 5, Gegić 6, Musa 27, Talić 0, Muratović 0 i Tomić 11.

dusko vujosevicdzanan musakosarkaska reprezentacija bihpretkvalifikacijeslovacka
KOMENTARI

KOMENTARI