Sport Centar

Ranking karijere za Edina Puhala: Idem ka vrhu svjetskog boksa

Uspješni bh. bokser Edin Puhalo alias Iron Puki, nakon što je sredinom ovog mjeseca u meču protiv turskog boksera Ozcana Cetinkaya pobijedio nokautom u četvrtoj rundi, postao je WBC prvak Mediterana u najjačoj svjetskoj asocijaciji WBC.

Ranking karijere za Edina Puhala: Idem ka vrhu svjetskog boksa

Ova velika pobjeda donijela mu je ranking karijere, a na svjetskoj BoxRec stranici napredovao je za 60 mjesta. Trenutno je 81 bokser od 1200 boksera u njegovoj kategoriji, dok je na evropskoj rang listi zauzeo 47 mjesto.

– WBC je trenutno najjača asocijacija svijeta, a ja sam prvi Bosanac i Hercegovac koji je ušao u ovu veliku i najjaču porodicu. Ovo je i najbolji rezultat u ovoj godini kada je bh. profesionalni boks u pitanju. Prezadovoljan sam postignutim rezultatima u ovoj godini, i ovo je definitivno najuspješnija godina u mojoj dosadašnjoj karijeri. Hvala dragom Bogu, krupnim koracima idem ka samom vrhu svjetskog boksa. Ukoliko u 2018. godini odbranim WBC titulu, bit ću među top 15 izazivača na WBC rang listi za svjetskog prvaka. Samo naporan trud i rad su formula za uspjeh – kaže Iron Puki.

Podsjetimo, naš bokser u godini na izmaku je imao 5 profesionalnih mečeva i ostvario svih 5 pobjeda.

edin puhalo
KOMENTARI

KOMENTARI

Kata Delić
Gost

Do sada sam napravio 87.000 dolara koji rade na mreži, a ja sam redovni student. Koristim internetsku priliku koju sam čuo i učinio sam tako velik novac. Vrlo je user friendly ii jaa sam samo tako sretan da sam saznala o tome….

Ovo je ono što radim…➤➤➤➤➤  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz