Sport Centar

Rahimić: Siguran sam da ću dobro sarađivati sa Prosinečkim, mada ga još nisam upoznao

Vijest da će Elvir Rahimić biti dio stručnog štaba nogometne reprezentacije BiH obradovala je mnoge u našoj zemlji.

Rahimić: Siguran sam da ću dobro sarađivati sa Prosinečkim, mada ga još nisam upoznao

Uz selektora Roberta Prosinečkog, te njegove pomoćnike Gordana Ciprića i Dragana Spasića, trenerski kvintet Zmajeva činit će još jedan bivši bh. reprezentativac Kenan Hasagić.

Rahimić ne krije zadovoljstvo što će biti dio te priče:

“Iskreno da kažem, veoma sam iznenađen. Kako već dugo radim kao trener u selekcijama CSKA, naravno da sam priželjkivao da se jednog dana nađem i u reprezentaciji. No, kada mi je Miske javio da sam izabran u stručni štab, bio sam veoma iznenađen i, naravno, radostan. Još sam pod dojmovima. Čast mi je biti u reprezentaciji, koja mi je velika strast, a sigurno će mi pomoći i u karijeri”, kazao je za Dnevni avaz legendarni veznjak.

Trenutno nije upoznat koja će biti njegove obaveze u reprezentaciji.

“Samo znam da sam tu, a šta ću raditi i kako, to ćemo se dogovoriti. Nisam još ni razgovarao s novim selektorom. Šta da kažem osim da je Robert bio igračina. Ima veliko iskustvo, a radio je i kao selektor. Ono što me naročito raduje je što je posao preuzeo isključivo zbog sportskih razloga, što nije od onih stručnjaka koji trče za novcem nego od onih koji su željni uspjeha. Očito je da vidi da imamo šanse, a ako ovdje uspije, to će mu biti veliki plus u karijeri. Nažalost, nisam ga imao priliku upoznati, ali sam siguran da ćemo dobro sarađivati”, ističe Rahimić.

Optimista je po pitanju budućnosti reprezentacije:

“Znam da je situacija malo nezgodna zbog oproštaja nekih fudbalera, ali ne treba gubiti nadu. Sigurno je da imamo talenata s kojima treba raditi i da će ovaj stručni štab to imati u vidu. Svi imamo mnogo iskustva i nastojat ćemo da iz onog što imamoizvučemo najbolje kako bismo narodu pružili razlog da se raduje”, zaključuje Rahimić.

elvir rahimicfudbalska reprezentacija bihrobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI

ZDRVRZM
Gost

Opet se uvaljuju pomoćnici bez da se pita šefa. Možda im zato Amar nije bio podoban.

Solomon
Gost

Rahimic treba da bude dio repke jer covjek je to zasluzio i sto je najvaznije poznaje dosta nasih reprezentativaca sto ce biti od velike koristi Robertu.

wpDiscuz