Sport Centar

Radović: Imamo snage i znanja, ali to moramo dokazati na terenu

Olimpic igra još jednu u nizu važnih utakmica za očuvanje premijerligaškog statusa. Vukovi su u subotu gosti ekipi Metalleghea u Banja Luci, piše olimpic.ba.

Radović: Imamo snage i znanja, ali to moramo dokazati na terenu
FOTO: olimpic.ba

Dvije vezane pobjede, protiv Viteza u gostima i protiv Širokog Brijega na Otoci prethodnog vikenda, dodatno su podigle samopouzdanje ekipi trenra Radovića.

“Svakako da su posljednje dvije utakmice pokazale, da se nalazimo u dobroj formi, ali i da ekipa dobija nove konture i izgleda kompaktnije. Ono što je dodatni plus za moju ekipu, ovog puta mogli smo se u poptpunom miru spremati za duel narednog kola”, rekao je Radović na početku razgovora.

Strateg Vukova smatra da put u Banja Luku i utakmica protiv Metalleghea mogu u potpunosti vratiti njegov tim ‘u igru’.

“Svjesni smo da bi nam pobjeda u ovom duelu dodatno pomogla da se približimo našem cilju. Naša obaveza je da budemo na nivou koji se od nas zahtjeva i siguran sam da se iz Banja Luke možemo vratiti sa tri boda. Imamo snage i znanja za to, ali sve to moramo dokazati na terenu, jer je to jedino mjerilo u fudbalu”, dodao je trener Olimpica.

Raduje ga činjenica da na raspolaganju ima sve igrače iz rostera.

“Imali smo malih problema sa povredom Miljana Govedarice, ali i on bi trebao biti spreman za ovaj duel, tako da ćemo po prvi put imati sve igrače na raspolaganju. Metalleghe ima nekih problema sa igračima iz prve postave koji neće moći nastupiti u ovom duelu i na nama je da probamo da iskoristimo te rokade u njihovom timu”, kazao je Radović.

Ekipa Olimpica je danas otputovala u Banja Luku, gdje će sutra od 17 sati igrati utakmicu protiv ekipe NK Metalleghe BSI.

dragan radovicfkolimpicfkolimpik
KOMENTARI

KOMENTARI