Sport Centar

Radović: Dižemo se, vidjet ćemo hoće li biti dovoljno; Sablić: Falilo je svježine

Olimpic je savladao Široki Brijeg na svom terenu u 28. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, te su time Vukovi ostavili nadu da mogu izboriti opstanak u društvu najboljih.

Radović: Dižemo se, vidjet ćemo hoće li biti dovoljno; Sablić: Falilo je svježine

Trener Olimpica, Dragan Radović, istakao je da se ekipa diže iz utakmice u utakmicu, međutim pitanje je da li će to biti dovoljno da se izbori opstanak u Premijer ligi BiH.
“Iz utakmice u utakmicu se dižemo. Igramo bolje. Da li će biti dovoljno to kraja, to je pitanje. Ovom prilikom čestitao bih svojim igračima, jer je ovo bila za nas veoma zahtjevna utakmica gdje smo igrali sa vrlo dobrom ekipom Širokog, koja je bila malo i potrošena, što smo mi i iskoristili. I Široki je imao šanse, ali nije iskoristio na našu sreću. Mi jesmo svoje. Naša jedina šansa je da u svakoj utakmici igramo na pobjedu”, rekao je Radović.

Goran Sablić, šef struke Širokobriježana, rekao je da je najveć uzrok poraza nedostatak svježine u njegovoj ekipi.

“Utakmica je bila interesantna. Imali smo svoje šanse, da je Menalo zabio na početku vjerovatno bi tok susreta otišao na drugu stranu. Vidljivo je bilo da je ekipi nedostajalo svježine i koncentracije. Izgubili smo, nije dobro, ali idemo dalje. U narednom kolu protiv Mladosti kombinovat ćemo sastav i osvježiti ekipu”, kazao je Sablić.

dragan radovicfkolimpicfkolimpikgoran sablicnksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI