Sport Centar

Prvo zlato u Pjongčangu pripalo Švedskoj, srebrna Norvežanka ušla u historiju

U Pjongčangu smo danas već vidjeli borbu za prve medalje. Zlato je u skiathlonu osvojila Charlotte Kalla, a razloga za slavlje ima i srebrna Bjoergen kojoj je to 11. medalja sa ZOI u karijeri

Prvo zlato u Pjongčangu pripalo Švedskoj, srebrna Norvežanka ušla u historiju

Švedska trkačica na skijama Charlotte Kalla u subotu ujutro po našem vremenu osvojila je prvu zlatnu medalju na 23. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu pobijedivši u skiatlonu, utrci na 15 kilometara podijeljenoj u dvije dionice, 7,5 km klasičnim i 7,5 km slobodnim načinom, dok je 37-godišnja Norvežanka Marit Bjoergen osvajanjem srebrnog odličja postala najuspješnija takmičarka na ZOI svih vremena.

Za 30-godišnju Šveđanku ovo je peta olimpijska medalja, a četvrta u pojedinačnim disciplinama te ukupno njeno treće olimpijskom zlato. U Vankuveru 2010. godine bila je pobjednica na 10 km slobodnim načinom, dok je u Sočiju donijela pobjedu svojoj štafeti.

U Sočiju je u skiathlonu izgubila bitku s Marit Bjoergen kojoj je uzvratila u Pjongčangu. Ipak, i 37-godišnja legendarna Norvežanka je u cilj ušla s visoko uzdignutim rukama, jer je osvajanjem srebrnoj odličja, njenog 11. u karijeri, postala najuspješnijom natjecateljicom u povijesti ZOI. Bjoergen sada u svojoj kolekciji ima šest zlatnih, četiri srebrne i jednu bronzanu medalju iz pet nastupa na olimpijskim igrama.

Bjoergen je za Kallom zaostala 7,8 sekundi, a do brončanog odličja stigla je 27-godišnja Finkinja Krista Parmakoski, kojoj je to prva pojedinačna olimpijska medalja. U kolekciji je do sada imala samo srebro u štafeti iz Sočija 2014. godine.

charlotte kallamarit bjoergenzimske olimpijske igre
KOMENTARI

KOMENTARI