Sport Centar

Prvi strijelac PLBiH poručio: Bit će jako zanimljivo proljeće, nastavit ćemo našu borbu

Mersudin Ahmetović, obilježio je jučerašnji susret Viteza i Sarajeva. Napadač bordo timaje postigao dva gola, te bio jedan od najboljih aktera utakmice. 

Prvi strijelac PLBiH poručio: Bit će jako zanimljivo proljeće, nastavit ćemo našu borbu

“Drago mi je zbog naše pobjede. Na najbolji način smo završili prvi dio sezone. Utakmica se igrala po dosta teškim uslovima. Naravno, najvažnije je da se niko nije povrijedio”, rekao je Ahmetović.

Završio je prvi dio sezone kao najbolji strijelac premijerligaškog takmičenja. Ahmetović je na 16 odigranih utakmica postigao 13 golova, uz 5 asistencija.

“Naravno, od napadača se očekuju golovi i drago mi je zbog učinka, međutim, naši rezultati su za mene na prvom mjestu”, dodao je naš napadač.

Kako govori Ahmetović za službenu web stranicu FK Sarajevo, očekuje intenzivne pripreme i borbu na proljeće za što bolji plasman.

“Odigrali smo veliki broj utakmica u prvom dijelu sezone i sada nam slijedi krakti odmor, poslije kojeg se ponovo okupljamo. Vjerujem da će proljeće biti jako zanimljivo, bitno je kako ćemo pripreme obaviti, jer želimo da u drugom dijelu sezone nastavimo borbu za sami vrh tabele”, zaključio je Ahmetović.

fksarajevomersudin ahmetovic
KOMENTARI

KOMENTARI