Sport Centar

Prvi sarajevski „Pan 3 na 3“ street basket turnir oduševio igrače i publiku 

„Caffe Scala“ pobjednik je prvog sarajevskog street basket turnira „Pan 3 na 3“ koji je proteklog vikenda održan u parku Hastahana.

Prvi sarajevski „Pan 3 na 3“ street basket turnir oduševio igrače i publiku 
FOTO: Pobjedu slavi Caffe Scala

U finalu su igrali protiv ekipe „TBG“, a za novčanu nagradu od 1. 500 KM bila su dovoljna četiri poena više te su slavili rezultatom 14:10. Drugoplasirani „TBG“ osvojio je 500 KM.

„Igramo često na turnirima jer volimo da se družimo i upoznajemo ljude koji isto vole košarku. Moramo istaći da je organizacija ovog turnira zaista za svaku pohvalu, a naravno izuzetno smo sretni i zbog naše pobjede“, izjavio je Srđan Jokić, član pobjedničke ekipe sa Pala.

Na prvom sarajevskom „Pan 3 na 3“ street basket turniru, koji se igrao na obnovljenom košarkaškom terenu parka,  takmičile su se 22 ekipe iz cijele BiH. Ni u polufinalnim utakmicama nije nedostajalo uzbudljive igre i strastvenog navijanja sa tribina, a snage su odmjerile ekipe „Triple Treath“ – „TBG“, rezultatom 8:16 i „Caffe Scala“– „Unitic“, ostvarivši rezultat 15:8.

U okviru turnira održano je i takmičenje u zakucavanju, gdje je pobjedio Veldin Lisičić osvojiviši tako nagradu od 300 KM. Najboljom u šutiranju trica pokazala se Azra Alispahić, koja je također osvojila novčanu nagradu od 300 KM.

Publika je, osim u dobroj igri svojih favorita, uživala i u zanimljivim igrama u kojima su mogli pokazati svoje košarkaško umijeće ali i osvojiti vrijedne nagrade.

A sada već dobro uigrane ekipe, nakon sarajevske Hastahane, svoj naredni nastup planiraju na tuzlanskom Telexu, gdje će se prvog augustovskog vikenda, 4. i 5., održati četvrti po redu,  tradicionalni, street basket turnir „Pan 3 na 3“. Prijave su otvorene, a svi zainteresovani timovi mogu se registrovati putem web stranice http://tuzlazivikosarku.ba/bs/pan3na3.

basketpan 3 na 3Park Hastahana
KOMENTARI

KOMENTARI