Sport Centar

Tvrde da ih nema ko kazniti: Igokea ne želi igrati ni Ligu 6, još dva kluba iz RS zamrznula status

Rukovodstvo Igokee zaprijetilo je neigranjem bilo kojeg takmičenja pod okriljem Košarkaškog saveza BiH jer je nezadovoljno odlukama "nelegalnog tijela koje je na sastanku odlučilo da klub iz Aleksandrovca mora igrati ligaški dio takmičenja Lige BiH".

Tvrde da ih nema ko kazniti: Igokea ne želi igrati ni Ligu 6, još dva kluba iz RS zamrznula status

Rukovodstvo Igokee zaprijetilo je neigranjem bilo kojeg takmičenja pod okriljem Košarkaškog saveza BiH jer je nezadovoljno odlukama “nelegalnog tijela koje je na sastanku odlučilo da klub iz Aleksandrovca mora igrati ligaški dio takmičenja Lige BiH”.

Sastanku u Sarajevu prisustvovali su predstavnici klubova (to “nelegalno tijelo”, kako ga doživljavaju u Laktašima), koji bi trebali igrati iduće sezone u Prvenstvu BiH te dio članova Upravnog odbora KSBiH, u kojem nije bilo predstavnika RS, a koji su navodno zamrznuli svoj status.

“Igokea neće igrati Ligu BiH i ako stvari budu išle ovim tokom, neće igrati ni Ligu 6. Igraćemo ABA ligu narednih sezona, gdje za nas nema problema. Ovdje je na sceni samovolja komesara takmičenja Bože Bošnjaka, koji izmišlja pravila i donosi odluke koje njemu odgovaraju. On pokušava da izabere sudije i delegate za Ligu ove sezone koji lično njemu odgovaraju. Klubove je iskoristio za nekakvo glasanje, odnosno da usvoje pravilnik takmičenja, što je neregularno! Što se tiče kažnjavanja Igokee, nju nema ko da kazni jer savez ne funkcioniše, nema legitimnog Upravnog odbora, kao ni legitimnog generalnog sekretara i takav haos koristi Bošnjak, koji propisuje pravila, pokušava da sudi i presuđuje”, rečeno je iz Igokee za Glas Srpske.

Kako se šuška po košarkaškim kuloarima, Mladost Mrkonjić Grad i Bratunac, dva preostala kluba iz RS koja bi trebala igrati u prvoligaškom državnom natjecanju, također su najavila “zaleđivanje statusa”, šta god to značilo.

No, kako saznajemo, ostali su klubovi itekako odlučni da provedu izglasane propozicije i sistem takmičenja u novom izdanju Prvenstva BiH. Planiramo je, podsjećamo, igranje prve faze prvoligaškog nadmetanja s 12 klubova (ukupno 22 kola), a potom bi se liga podijelila na dva dijela. Šest najboljih timova borilo bi se za titulu prvaka BiH.

Dvije prvoplasirane ekipe osigurat će plasman u ABA 2 ligu.

kkbratunackkigokeakkmladost
KOMENTARI

KOMENTARI