Sport Centar

Prvaci BiH se takmiče u drugoj ligi Srbije: Od države nismo dobili ništa

Nije novost da sportisti iz BiH odlaze da igraju za druge reprezentacije, ali jeste rijetkost da klubovi iz Bosne i Hercegovine igraju u ligama susjednih zemalja.

Prvaci BiH se takmiče u drugoj ligi Srbije: Od države nismo dobili ništa

Vaterpolo klub Banjaluka šampioni su BiH koja nema klasičnu vaterpolo ligu, pa ovaj klub nastupa u 2. ligi Srbije. Žale se da su od države zaboravljeni.

Trening vaterpolo kluba Banjaluka, tima koji je zadnje dvije godine šampion Bosne i Hercegovine, zemlje koja nema klasičnu vaterpolo ligu već se prvak postaje na turniru. Jedina je to mogućnost kada se zna da BiH ima dva uslovna bazena za igru.

“Nadam se da ćemo sljedeće 3-4 godine biti prvaci BiH, takva nam je ekipa, ukoliko budemo imali adekvatne uslove za treniranje. Igrali smo ove godine ligu šampiona u vaterpolu, što je prvi put u istoriji vaterpolo sporta da jedan klub iz BiH, RS i Banjaluke nastupi na zvaničnom međunarodnom i evropskom takmičenju”, kaže Slobodan Grahovac, trener VK Banjaluka.

Banjaluka i Bosna I Hercegovina tako je u vaterpolo Ligi šampiona ugostila ekipe iz Španije, Mađarske, Rusije i Portugala. No, takmičenje pod zastavom države Bosne i Hercegovine, država nije finansijski pomogla.

“Ništa nismo dobili. Ni mi ni iko drugi. A Ministarstvo civilnih poslova BiH bi trebalo sportski ekipama koji su šampioni, nije bitno je li to fudbal, košarka, odbojka, vaterpolo… da uplati tu kotizaciju za međunarodnu sportsku scenu da predstavljaju BiH”, kaže Grahovac.

U skladu sa specijalinim i paralelnim vezama RS i Srbije, VK Banjaluka se takmiči u drugoj ligi Srbije. Gostujućim ekipama plaćaju put i smještaj u Banjaluci.

Benefiti takmičenja u jednoj od najjačih svjetskih vaterpolo sila Srbiji, za mlade igrače su kažu ogromni.

bihsrbijaVaterpolo klub banjaluka
KOMENTARI

KOMENTARI