Sport Centar

Prva liga FBiH: Golman se namjerno povrijedio kako ne bi branio na utakmici (VIDEO)

Cirkusu na bh. terenima vjerovatno nikada neće doći kraj.... A, baš to se događa na utakmicama Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Prva liga FBiH: Golman se namjerno povrijedio kako ne bi branio na utakmici (VIDEO)

Cirkusu na bh. terenima vjerovatno nikada neće doći kraj…. A, baš to se događa na utakmicama Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, prema pravilima NSBiH, svaki tim od prvog minuta mora na terenu imati najmanje trojicu igrača mlađih od 21 godine. Ipak, u pravilima ne stoji da sa takvim stanjem u timu moraju i završiti meč, pa su tako treneri mlade fudbalere zamijenjivali iskusnijima već u prvom minutu meča.

Krovna kuća bh. fudbala je reagovala tako što je donijela pravilo da ako igrač do 21 godine izlazi u prvom poluvremenu, smije ga zamijeniti samo igrač koji također nije stariji od 21 godine.

Ali, novu “rupu” su pronašli u Slavenu iz Živinica.

“Domišljati” Živiničani su uvidjeli da se pravilo odnosi na igrače, ali ne i na golmane. Tako su prvo protiv Veleža naredili golmanu mlađem od 21 godine da se povrijedi u prvoj minuti, a kada je on to odbio, u sljedećoj utakmici prebačen je na tribine.

Nakon toga protiv Viteza su predstavili novi trik – na gol su stavili U-21 igrača čiji je zadatak bio da se povrijedi što je prije moguće kako bi na gol stao iskusni golman.

Svi na tribinama su čekali kada će fudbaler na golu odglumiti povredu, a to se dogodilo već u njegovom prvom kontaktu sa loptom, piše Index.hr.

Pogledajte:

nkvitez
KOMENTARI

KOMENTARI

Goya
Gost

Kaznit klub oderat’ ih. A i njega jer je pussy.
Mladom golmanu Viteza dati medalju za hrabrost, fer i korektnost. Bravo momče, samo uzdignute glave!!!

wpDiscuz