Sport Centar

Prosinečki: Željezničaru sam dao gol iz prvog dodira s loptom, to se ne zaboravlja

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, gostovao je u Azbuci kolumniste MONDA Nebojše Petrovića gdje se prisjetio veoma zanimljvih stvari, a govorio je o Željezničaru, Edinu Džeki, Bojanu Nastiću, gradu Sarajevu...

Prosinečki: Željezničaru sam dao gol iz prvog dodira s loptom, to se ne zaboravlja

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, gostovao je u Azbuci kolumniste MONDA Nebojše Petrovića gdje se prisjetio veoma zanimljvih stvari, a govorio je o Željezničaru, Edinu Džeki, Bojanu Nastiću, gradu Sarajevu…

Smatra da je Edin Džeko među pet najboljih napadača na svijetu.

“Za ovo kratko vrijeme koliko sam na funkciji selektora, imao sam zadovoljstvo da obavim mnogo razgovora sa Edinom. Prije svega, on je među pet najboljih špiceva na svijetu. I time je dovoljno rečeno. Pored igračkih kvaliteta koji su evidentni, posjeduje sve predispozicije da bude vođa na terenu. Zaista je momak koji zaslužuje sve pohvale i neko od koga zavise naše ambicije u Ligi nacija i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo”, rekao je Prosinečki.

Sarajevo pamti kao neugodno gostovanje dok je bio igrač.

“Nova etapa moje karijere. Vrlo izazovna i zanimljiva. Sarajevo pamtim kao vrlo neugodno gostovanje dok sam bio igrač. Često sam sa Zvezdom ostavljao bodove na Grbavici i Koševu. Možda sam za nijansu bolje partije pružao protiv Željezničara. Odluka da prihvatim selektorski posao poklopila se sa mojim razmišljanjem da ova generacija može da napravi pomak. Sušić ih je odveo u Brazil, sada dolaze kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i po kvalitetu, bukvalno moramo da budemo na završnom turniru. Sve drugo je neuspjeh”, kazao je naš selektor.

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine je Bojan Nastić, a Prosinečki kaže da je slučajno saznao za njega.

“Moj novi kandidat za reprezentaciju. Bio sam u Bugarskoj kada sam saznao za mogućnost da Bojan obuče dres Bosne i Hercegovine. Moji saradnici su pratili belgijsko prvenstvo uglavnom zbog Gojka Cimirota koji nastupa za Standard iz Liježa. Nismo toliko obraćali pažnju na Genk. Dobio sam najbolje moguće preporuke za bivšeg beka Vojvodine. Razgovarao sam i sa njim telefonom, odmah je rekao: ‘Selektore, imam želju i spreman sam’. Meni je to dovoljno. Dobro je imati što jaču konkurenciju za svako mjesto u timu”, otkrio je popularni Robi.

Prvi pogodak u seniorskom fudbalu postigao je protiv Željezničara.

“Moj prvi rival u seniorskom fudbalu. To se ne zaboravlja. Željo u tom trenutku sa jednim moćnim timom. Bili su na korak od finala Kupa UEFA i mečeva sa Real Madridom. Škrba, Berjan, Baljić, Šabanadžović, Komšić, Verlašević… I tako dalje. Znam i dan danas napamet njihovu postavu. Dinamo te sezone nije bio na nekom visokom nivou, a uspjeli smo da ih dobijemo 2:1. Dao sam gol iz prvog dodira sa loptom. Kasnije sam odigrao još samo 45 minuta protiv tuzlanske Slobode i došlo je do razlaza sa ‘modrima'”, rekao je Prosinečki.

bojan nasticedin dzekofkzeljeznicarrobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI

Amar
Gost

I gspodin Senad Misimovicnam je zabio autogol na prvi dodir sa mikrofonom kada je rekao da je sin one propalice i osudjenika, ivana, amar osim radio necasne radnje tj kupovao utakmice. Isto kao sto je njegov otac prodavao.

aaaaa
Gost

Ti sine operi usi… al pistoljem

MEGA MISKE
Gost

Zabio ti Snad Misimovič mami sa puno dodira.Svoje lične flustracije liječi kod psihijatra.

Amar
Gost

Jesi li gledao presicu koju je organizovao gospodin Misimovic i sta je pricao na istoj, fLustracijo?

Planinić
Gost

Realno, mali.opovski klub u onoj državi je služio za bildanje statistike.
Ako su nešto uspjeli naštimati većinom ih uhvate i kazne, osim ako ih nije štitio bg klan.
Sad je druga priča, lopovski klub se u lopovskoj državi najbolje snalazi!

wpDiscuz