Sport Centar

Prosinečki za SC: Neugodno mi je pričati o ponudi da preuzmem reprezentaciju BiH

Proslavljeni fudbalski as, danas uspješan stručnjak, Robert Prosinečki svrstan je, uz Mehu Kodru i Amara Osima, u uži krug kandidata za preuzimanje kormila reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prosinečki za SC: Neugodno mi je pričati o ponudi da preuzmem reprezentaciju BiH
FOTO: Prosinečki: Nisam uopšte razmišljao o toj opciji

No, zasad je njegov angažman na mjestu selektora Zmajeva u domenu obične špekulacije, što je i sam Veliki Žuti sugerisao u kratkom razgovoru za SCsport.ba.

“Došao sam na nekoliko dana u Hrvatsku, da obiđem familiju i to je sve. Ne čitam portale i novine, zaista ne znam šta se dešava, tako da su me informacije kako me u Sloveniji i BiH žele za selektora prilično iznenadile. A ja nemam pojma o tome! Stvarno. Zovu me ljudi, pitaju, ali na tu temu sam pričao samo sa novinarima i prijateljima, ali ne i sa ljudima iz nogometnih saveza Slovenije i BiH. Možda me neko od njih i zvao, pa se nisam javio, ali znam da o tome konkretnih razgovora nije bilo”, govori Prosinečki.

Naglašava kako o reprezentaciji Bosne i Hercegovine ima veoma lijepo mišljenje, ali…

“To je zaista veoma dobra ekipa, s odličnim nogometašima. Naravno da pratim sve što se dešava sa BiH i ostalim reprezentacijama na ovom podneblju… Međutim, probaj me shvatiti, stvarno ti ne mogu ništa reći o tome. Neugodno mi je uopšte pričati o eventualnom preuzimanju BiH, kada nisam ni sa kim razgovarao o bilo kakvoj ponudi, niti sam razmišljao o tome”, ističe hrvatski stručnjak.

Naglašava kako je, de facto, i dalje selektor Azerbejdžana, reprezentacije s kojom je dugo bio, barem matematički, u igri za plasman na SP u proteklim kvalifikacijama.

“Ugovor imam do 5. 12. Uskoro se i vraćam gore, ovdje sam tek na par dana došao. Moram prvo sjesti sa ljudima iz tamošnjeg saveza, porazgovarati, pa tek onda razmatrati sve opcije koje su preda mnom”, zaključuje Prosinečki.

Inače, kako nam je kazao kolega Elsever Memmedov sa azerbejdžanskog portala Qafqazinfo.az, šanse da Žuti preuzme BiH su male ako finansije budu presudni faktor. Naime, Memmedov naglašava da Prosinečki trenutno ima godišnju platu od 600.000 dolara, ali i također konstatuje kako ne vjeruje da će bivši nogometaš Dinama, Crvene zvezde, Reala i Barcelone još dugo ostati u Azerbejdžanu…

fudbalska reprezentacija bihrobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI

Azerber
Gost

Nismo mi te sreče da nas preuzme Robi…Šteta,veliki je majstor,Azere je dobro vodio

Tristan
Gost

Ne znam, ali mislim da je bolji od Mese sigurno, mada je mozda bolja opcija Amar ili Meho, ali ne bi bio nesretan ni da Žuti dođe

trebevic
Gost

i nama je isto neugodno pricat o nasim selektorima sve prdonje i seronje kockari i cirkusanti tako ako te izaberu ti nemoj nista palamudit i pricat samo budi selektor ali sa neugodnim osjecajem

Solomon
Gost

Ma Amar Osim covjek je tu i veliki je strucnjak,za mesu je mozak.

Špijun
Gost

Nemože se s reprezentacijom naštimati utakmica stručnjak!

Husika Suad
Gost

Neka mu daju splinterovu olatu doći ce!

Sasa
Gost
Dobar dan svima ! Evo i ja da se javim i da se nadovezem po pitanju izbora selektora (sad koliko se vrijednuje nase misljenje al hajd) : 1.Bazdarevic – jako sam ga volio kao igraca i cijenim njegovu dobru namjeru,ali za vodjenje reprezentacije nema dovoljno iskustva i hrabrosti. 2.Amar Osim nikako jer osim zvucnog prezimena nema nista i ne moze da vodi reprezentaciju svoje raje a kamo li drzavni tim. 3.Barbarez – srce i dusa reprezentacije,veliki patriota,ali ovdje ne rasudjuje srce nego razum i nazalost nasem Sergeju nedostaje iskustvo vodjenja ekipe,ali ipak…… 4.Prosinecki – kvalitetan igrac,mozak i dobar trener.Mozda bi… Čitaj više »
wpDiscuz