Sport Centar

Prosinečki za SC: Igrači s američke turneje zaslužili su pozive za Bugarsku i Senegal

Nogometnu reprezentaciju BiH već u martu očekuju nove prijateljske utakmice.

Prosinečki za SC: Igrači s američke turneje zaslužili su pozive za Bugarsku i Senegal

Selektoru nogometne reprezentacije BiH Robertu Prosinečkom vjerovatno se još uvijek nisu slegli dojmovi sa američke turneje, ali već se mora okrenuti novim zadacima.

U dogovoru sa čelnicima Nogometnog saveza BiH, zakazuju se nove prijateljske utakmice. Ovog puta je riječ o mečevima u sklopu FIFA-inih termina, za razliku od nedavnih utakmica protiv SAD i Meksika.

“Izvjesno je da ćemo biti gosti reprezentacije Bugarske u Sofiji 23. marta, a 99 posto igrat ćemo i protiv Senegala, nekoliko dana kasnije. Taj susret će biti upriličen vjerovatno negdje u Francuskoj”, istakao je Žuti u izjavi za SCsport.ba.

U pomenutim utakmicama Prosinečki će moći računati na najveće zvijezde BiH, od Edina Džeke do Miralema Pjanića, ali svakako nije isključeno da na novom spisku budu i neka imena sa američke turneje, mada selektor nije želio previše otkrivati karte.

“Nemoj me sada pitati o novom spisku, znaš da nisam imao dovoljno vremena razmišljati o tome. Sigurno je da će biti nekih igrača koji su sada nastupili u Americi. Mislim, momci se se zaista iskazali, od malog Menala do još nekih. Odigrali su fenomenalno. Zaista. I sigurno je da su zaslužili novi poziv”, potcrtava Robert Prosinečki.

fudbalska reprezentacija bihrobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI

Ahmet
Gost

NE ZABORAVI Tomislava Tomica!Menji je tako mi Boga, bio ans najbolji igrac u Americi.
Menalo,Tomic,Saric,Todorovic–a i onaj Loncar bi mogao biti dobar…

Ljubitelj sporta
Gost

Slažem se….Naravno uz Šehića koji je dokazao da je ravnopravan za poziciju broj 1 sa Begovićem. Sve u svemu, “Operacija USA” je bila i više nego korisna, i treba i opet još jednom u ovoj godini zakazati slične utakmice. Nek igraju momci iz U 21 reprezentacije.

wpDiscuz