Sport Centar

Prosinečki: Prvim poluvremenom mogu biti zadovoljan, ozbiljno razmišljam o Vranješu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć u Rizeu u prijateljskoj utakmici remizirala sa Turskom 0:0, a Zmajevi danas doputovali nazad u našu državu.

Prosinečki: Prvim poluvremenom mogu biti zadovoljan, ozbiljno razmišljam o Vranješu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć u Rizeu u prijateljskoj utakmici remizirala sa Turskom 0:0, a Zmajevi danas doputovali nazad u našu državu.

Tom prilikom se medijima obratio i selektor Robert Prosinečki.

“Imao sam jučer priliku da probam dosta igrača, dosta smo ih zamijenili pogotovo u drugom poluvremenu. Nemamo puno vremena, tako da nam je to bila jedna prilka da protiv dobrog protivnika isprobamo sve igrače. Prvim poluvremenom mogu biti zadovoljan. Imali smo na početku i par šansi, bilo je nekih grešaka, uhvatili su nas u kontrama… Ipak sam promijenio kasnije dosta igrača i utakmica se dosta izmijenila”, rekao je Prosinečki, te dodao da je sada bitno da se igrači oporave za utakmicu koja nas očekuje u ponedjeljak.

“Vjerujem da ćemo napraviti dobru rekuperaciju i pripremiti se za ovu bitnu utakmicu sa Sjevernom Irskom.”

Novinare je zanimalo mišljenje Prosinečkog o igri Ognjena Vranješa, koji se ozbiljno nametnuo kao prva opcija na stoperskoj poziciji.

“Vranješ je sigurno kvalitetan igrač, on je to dokazao i u klubovima i reprezentaciji. Sigurno se radi o igraču koji ima i brzinu i agresivnost i jučer je bio dobar. Moram priznati da su Šunjić i Zukanović dobro odigrali svoje utakmice, ali ozbiljno razmišljam i o Vranješu kao prvoj opciji”, rekao je Prosinečki.

Za kraj je prokomentarisao i igru nakon izlaska Edina Džeke i Miralema Pjanića. Popularni Robi kaže kako će Džeku teško bilo ko nadomjestiti u reprezentaciji BiH.

“Prvih pola sata je bilo dobro. Kada su izašli Džeko i Pjanić nije bilo protoka lopte i nama je sad najbitnije da Miralem bude na nivou u ponedjeljak jer prvih 30 minuta bio je maestralan. Kada je trebao ubrzati ritam ubrzavao je i obrnuto. Nalazimo se u periodu smjene generacija, nema Medunjanina i Misketa koji su vezali. Nadamo da će u budućnosti doći neki sličan igrač. Što se Džeke tiče pitanje je da li će biti ikada moguće nadomjestiti takvog igrača. Neko će morati igrati”, zaključio je Prosinečki.

fudbalska repezentacija bihognjen vranjesrobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI

Bonton
Gost

Jedina alternativa Džeki je donekle Milan Đurić,a ovi ostali naši napadači(Bajić,Kodro) teško mogu nadomjestiti njegov izostanak.Od mlađih igrača u budućnosti možemo jedino u Smailu Prevljaku očekivati dostojnu zamjenu za Džeku.

Ludi
Gost

Koljic, Prevljak, Tandir, Demirovic.

wpDiscuz