Sport Centar

Prosinečki na susretima protiv Famosa, Crne Gore i Južne Koreje nije koristio samo jednog igrača

Fudbalska A reprezentacija BiH imala je posljednje provjere pred početak Lige nacija u septembru.

Prosinečki na susretima protiv Famosa, Crne Gore i Južne Koreje nije koristio samo jednog igrača

Fudbalska A reprezentacija BiH imala je posljednje provjere pred početak Lige nacija u septembru.

Ovo je bilo zadnje okupljanje Zmajeva uoči starta novog takmičenja pod kišobranom UEFA-e i utakmice sa Sjevernom Irskom 8. septembra.

Robert Prosinečki imao je priliku da vidi u kakvoj su formi igrači, koliko je to bilo moguće, jer je teška sezona nedavno okončana, kao i da pruži priliku nekim novim fudbalerima, debitantima, što je i učinio.

Bojan Nastić je debitovao, Darko Todorović nastupio u dvomeču protiv Crne Gore i Južne Koreje i možda riješio pitanje pozicije desnog bočnog, dok se na lijevom boku okušao i Eldar Ćivić, fudbaler praške Sparte i kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U remiju protiv Crne Gore na Bilinom polju priliku su dobili sljedeći igrači:

Ibrahim Šehić, Darko Todorović, Ognjen Vranješ, Bojan Nastić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Edin Višća, Ermin Bičakčić, Kenan Kodro, Elvis Sarić, Toni Šunjić, Haris Duljević, te fudbaleri koji su se oprostili od reprezentacije: Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević.

U duelu protiv “Sokolova” u Zenici nisu igrali Ervin Zukanović, Eldar Ćivić, Deni Milošević, Goran Zakarić, Stjepan Lončar, Riad Bajić i golmani Kenan Pirić i Vedran Kjosevski.

Pirić i Kjosevski nisu branili ni danas. Ostali igrači su nastupili, izuzev Smaila Prevljaka, koji protiv Crnogoraca nije bio u zapisniku, a današnji meč je odgledao s klupe.

Nije poznato da li je napadač Red Bull Salzburga imao nekih problema s povredom, a zbog utakmica posljednjeg kola austrijskog prvenstva tokom vikenda, kasnio je na pripreme, stoji na Faktor.ba.

Vrijedi istaći da su svoju priliku Vedran Kjosevski i Kenan Pirić dobili u Hrasnici na prijateljskom susretu sa Famosom, gdje su branili po jedno poluvrijeme

bihcrna gorajuzna korejarobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI