Sport Centar

Prosinečki iduće sedmice objavljuje spisak za SAD: Evo koga bi sve mogao pozvati

Tek što preuzme nogometnu reprezentaciju BiH, Robert Prosinečki treba dobro zasukati rukave.

Prosinečki iduće sedmice objavljuje spisak za SAD: Evo koga bi sve mogao pozvati

Kao što je poznato, već krajem tekućeg mjeseca Zmajeve očekuje američka turneja. Protiv selekcije SAD naša reprezentacija trebala bi igrati 28. januara u Los Anđelesu, a tri dana kasnije odmjerit će snage s Meksikom u San Antoniju.

S obzirom da je vremena jako malo, Prosinečki će, kako saznajemo, već naredne sedmice objaviti spisak igrača na koje računa u pomenutim utakmicama.

Ono što sigurno u ovom trenutnku zanima novog selektora, ali i sve nas, jeste na koje fudbalere će moći računati u posljednjim danima januara.

Kao što je već najavio, danas će se Žuti, nakon potpisivanja ugovora sa NSBiH i zvaničnog predstavljanja, sastati sa Vinkom Marinovićem. Selektor mlade reprezentacije trebao bi mu preporučiti igrače iz selekcije koju trenira, ali i iz Premijer lige BiH, s obzirom da je itekako upoznat sa zbivanjima u domaćem prvenstvu.

Naše najveće zvijezde, sasvim izvjesno, neće biti na spisku za putovanje u SAD. Susreti se ne igraju u okviru zvaničnih FIFA-inih termina, a krajem januara u Italiji, Engleskoj i Njemačkoj (uključujući i druge lige) uveliko se igraju prvenstvene utakmice.

No, za reprezentaciju BiH u Los Anđelesu i San Antoniju mogao bi nastupiti Ibrahim Šehić, golman Qarabaga, s obzirom da pauza u azerbejdžanskom prvenstvu traje do sredine februara. Haris Medunjanin se svakako nalazi u Sjedinjenim Državama, nastupa za Philadelphia Union, tako da i njega treba očekivati na listi.

Također, dozvolu od klubova da nastupe za nacionalni tim mogli bi dobiti igrači koji nisu standardni u svojim ekipama: Muhamed Bešić, Kenan Kodro, Izet Hajrović…

Ostatak liste trebali bi popuniti pomenuti fudbaleri iz Premijer lige BiH. Vjerovatno će tu biti neki igrači iz PLBiH koji su kod Mehmeda Baždarevića popunjavali prethodne spiskove, poput Kenana Pirića ili Almira Bekića, te perjanice U-21 reprezentacije iz domaćeg prvenstva Luka Menalo, Marijan Ćavar, Advan Kadušić, Besim Šerbečić,…

Istina, pitanje je u kakvoj će formi svi oni biti, s obzirom da će odraditi tek polovinu zimskih priprema sa svojim klubovima, ali prevelikog izbora Prosinečki jednostavno nema…

fudbalska reprezentacija bihrobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI

Solomon
Gost

Covjek nije ni sjeo na stolicu a mi mu vec namecemo igrace koji trebaju da igraju za BiH,ne odustajemo mi od nasega mentaliteta,a sutra ce mo ga odmah pljuvati.Pitam se ko je trener Robert ili nasi novinari gdje se uvlace opet gdje im mjesto nije.

wpDiscuz