Sport Centar

Prosinečki danas potpisuje ugovor: Plata 15.000 eura, stan u Sarajevu, izdašna premija…

Robert Prosinečki danas bi i zvanično trebao postati novi selektor nogometne reprezentacije BiH.

Prosinečki danas potpisuje ugovor: Plata 15.000 eura, stan u Sarajevu, izdašna premija…

Svečano potpisivanje ugovora između Nogometnog saveza BiH i hrvatskog stručnjaka zakazano je za 15 sati u sarajevskom hotelu “Europa”.

Kako je ranije dogovoreno, popularni Žuti će imati godišnju platu od 180.000 eura (mjesečno 15.000 eura). Identična primanja imao je njegov prethodnik na klupi Zmajeva, Mehmed Baždarević.

No, Robert Prosinečki može zaraditi i izdašnu premiju od 400.000 eura, koliko mu je obećano ako ispuni cilj – plasman na Evropsko prvenstvo.

Također, Žuti je najavio da će vjerovatno preseliti u Sarajevo kada počne proljetni dio Premijer lige BiH, kako bi redovno posjećivao utakmice domaćeg prvenstva. To podrazumjeva da će iznajmiti stan u glavnom gradu BiH, a rentu će plaćati Savez.

Tu ne završavaju troškovi Nogometnog saveza BiH po pitanju stručnog štaba reprezentacije. Kako saznajemo, četiri pomoćnika hrvatskog stratega (Gordan Ciprić, Dragan Spasić, Elvir Rahimić, Kenan Hasagić) zarađivati će ukupno nešto više od 15.000 eura.

Nije isključeno da NSBiH izdvoji novac i za troškove boravka Ciprića i Spasića u Sarajevu, ali te detalje, kao i korištenje službenog automobila, mobitela te još neka potraživanja, naknadno će utanačiti sa Prosinečkim.

fudbalska reprezentacija bihnsbihrobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI

ZDRVRZM
Gost

Za mjesec, kao moja mama za 100 mjeseci.

Eto koliko je\"siromasna\"BiH...
Gost
Eto koliko je\"siromasna\"BiH...

OVO JE UZAS!
Umjesto da se nekom NASEM TRENERU dadne , mi dajemo tudjinu!
Evo da je on NEKO, hajd i nekako..ali ovako…Ovo je balijska tuga i balijska pamet(onih koji su ludi za”bratstvom i jedinstvom”!)Jebbo ih krepani mehanicar u paksu!

NB: I takvi najcesce NASJEDAJU NA PISANJE SRBSKIH BOTOVA- ciji je GLAVNI CILJ da se sto vise Bosnjaka iseli iz BiH!

wpDiscuz