Sport Centar

Promjene u rukovodstvu Plavih: Bila mi je čast vršiti funkciju predsjednika ovog Kluba

Nakon dvije godine provedene na poziciji, predsjednik Upravnog odbora, Vedran Vukotić, odlučio se povući sa tog mjesta. Funkciju predsjednika Upravog odbora Vukotić je obavljao protekle dvije godine, a prije toga je 18 mjeseci proveo je na poziciji člana UO i potpredsjednika kluba. U tom periodu klub je prošao dug put tranzicije, turbulencija, sportskih poraza i pobjeda, nešto što će Vukotić, kao navijač i funkcioner u omiljenom klubu, vječno pamtiti.

Promjene u rukovodstvu Plavih: Bila mi je čast vršiti funkciju predsjednika ovog Kluba

– U klubu je napravljen veliki posao u proteklom periodu. I poslovno i takmičarski stojimo jako dobro. Napredak na polju infrastrukture, omladinskog pogona i administracije je vidljiv, a poslovna situacija i finansijska pozicija je raščišćena i utvrđena. Zato postoji kvalitetna osnova za daljnje razvojne projekte, izjavio je Vukotić i dodao:

– Zahvaljujem se svima na podršci i povjerenju, bila mi je čast biti predsjednik ovog Kluba i svi moji postupci i odluke bili su vođeni isključivo dugoročnom dobrobiti Kluba. Ja ću se u narednom periodu dodatno posvetiti svom redovnom poslu, koji je bilo veoma zahtjevno raditi uz sve obaveze na poziciji predsjednika FK Željezničar. U svakom slučaju ostajem vatreni Željin navijač, kao što sam to, prije svega ostalog, bio i za vrijeme predsjedničkog mandata. U strukturama kluba ostajem u nešto pasivnijoj ulozi kao član Skupštine. Mi smo Željini, Željo je naš!

FK Željezničar želi se zahvaliti Vedranu Vukotiću na svesrdnom doprinosu, odricanju, nesebičnosti, uloženom vremenu i svemu ostalom što je za cilj imalo samo napredak i razvoj kluba, čiji je veliki navijač oduvijek bio i čiji će veliki navijač ostati i u budućnosti.

Vukotić će na predstojećoj sjednici Skupštine FK Željezničar u subotu 16. decembra podnijeti izvještaj o radu Upravnog odbora u proteklom periodu. Nakon toga, predsjednik Nadzornog odbora Senad Misimović će skupštini predočiti prijedlog odnosno platformu funkcionisanja kluba u narednom periodu o čemu će konačan sud također dati Skupština FK Željezničar.

fkzeljeznicarVukotić vedran
KOMENTARI

KOMENTARI