Sport Centar

Prometno na Koševu: Sarić odlazi, Kuzmanović ostaje, odbijena ponuda za Todorovića

Potpisivanjem novog ugovora sa Anelom Hebibovićem rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo eliminisalo je jednu brigu.

Prometno na Koševu: Sarić odlazi, Kuzmanović ostaje, odbijena ponuda za Todorovića

Potpisivanjem novog ugovora sa Anelom Hebibovićem rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo eliminisalo je jednu brigu.

No, isto se ne može konstatovati u slučaju Elvisa Sarića. Jedini A reprezentativac iz bordo tima skoro izvjesno napušta Koševo, s obzirom da ni posljednji pregovori o produženju saradnje nisu urodili plodom.

Može se reći da su čelnici Sarajeva kasno i reagovali – sa izvrsnim vezistom počeli su razgovarati na temu novog ugovora tek kada je on već upisao nastupe za Zmajeve, nakon čega su i skauti inozemnih klubova počeli oblijetati oko 27-godišnjeg fudbalera. Njegov brod je tada, barem u mislima, već napustio bordo luku…

Ekipu napušta i Said Husejnović. Njegov povratak je dočekan s oduševljenjem među navijačima, ali izuzev nekoliko bljeskova kojima je tek nakratko podsjetio na čarobnu večer eliminacije Levskog, bivši nogometaš Werdera i Dinama nije opravdao tu euforiju. Ugovor mu ističe krajem juna, klupski čelnici mu novi neće ponuditi, upravo kao ni Saši Novakoviću kojemu, nije nikakva tajna, jedva čekaju vidjeti leđa u Titovoj 38b.

Dobra vijest je da ostaje Mićo Kuzmanović. Istina je da mu ističe aktuelni ugovor, ali taj dokument ujedno sadrži i klauzulu po kojoj je mladi reprezentativac BiH obavezan produžiti saradnju sa Sarajevom na još dvije godine.

Ostati će i Ljuban Crepulja. Šef stručnog štaba Husref Musemić krajem prošle sedmice je kazao da računa na njega u idućoj sezoni te da će, nakon što operiše meniskus, Crepulja biti ponovo priključen prvom timu.

Nepoznata je sudbina Marjana Altiparmakovskog, dok postoji mogućnost da bordo klub zaradi na Nihadu Mujakiću i Joachimu Adukoru, za koje su zanimanje pokazali neki inozemni klubovi.

Pojačanja? Zasad, naravno, nema ništa konkretno na tom planu, ali su iz Sarajeva zabacili udice prema nekolicini nogometaša koji bi trebali ovog ljeta biti slobodni… Već su pokušali dovesti Darka Todorovića iz Slobode, ali je ponuda bordo kluba glatko odbijena, s obzirom da je reprezentativac BiH, kako saznajemo, prethodno dogovorio inozemni transfer.

darko todorovicelvis saricfksarajevoljuban crepuljamico kuzmanovicsaid husejnovic
KOMENTARI

KOMENTARI

FKS
Gost

Nova uprava, stare navike, zadržite Mujakića ja ne mogu da vjerujem da se uopšte priča o tome, nismo drugoligaš pobogu da prodajemo igrača čim se neko zainteresuje za njega ba, koji vam je kurac više?!

wpDiscuz