Sport Centar

HTC na Vlašiću: Rukometni kamp za mlade održava se sedmu godinu zaredom

Sedmu godinu zaredom održat će se Handball Talent Camp (HTC) za dječake i djevojčice (do 18 godina).

HTC na Vlašiću: Rukometni kamp za mlade održava se sedmu godinu zaredom

Sedmu godinu zaredom održat će se Handball Talent Camp (HTC) za dječake i djevojčice (do 18 godina).

“Ovaj rukometni kamp je zamišljen da otkriva nove talente, otklanja njihove tehničke nedostatke, uči ih radnim obavezama, disciplini, sportskom načinu života… Kamp odavno ima karakter internacionalnog događaja jer su njegovi polaznici djevojčice i dječaci iz Skandinavije, Njemačke, Francuske, Holandije, Belgije, Austrije, Slovenije i čitavog Balkana”, ističe Jasmin Mrkonja, proslavljeni rukoteni as koji je organizator kampa.

Kamp se održava na planini Vlašić u hotelu “Sunce” koji posjeduje vlastitu sportsku dvoranu. Kamp će ove godine imati dvije smjene i to od 14. do 20. jula i od 21. do 27. jula.

Također, već drugu godinu za redom HTC Kamp organizuje boravak i treniranje djevojcica i dječaka s problemima u razvoju.

“Jako smo ponosni na ovu našu aktivnost koju sprovodimo u saradnji sa Specijalnom Olimpijadom BiH i nesebičnom pomoci Ministarstva za izbjeglice, rad i socijalnu politiku ZDK te Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK na čelu sa ministrima Nurdjehanom Šahinovićem i Mensurom Sinanovićem. Važno je napomenuti da će djeca ometena u razvoju doći iz oba entiteta te Distrikta Brčko”, naglašava Mrkonja.

Po završetku Kampa treneri proglašavaju dva najuspješnija kampera ili kamperice. Oni će imati priliku da treniraju u jednom velikom evropskom timu u trajanju od sedam dana – potpuno besplatno.

“Mi učimo djecu kako da postanu šampioni, ali još više se trudimo da postanu dobri ljudi”, zaključuje Jasmin Mrkonja.

handball talent campjasmin mrkonja
KOMENTARI

KOMENTARI