Sport Centar

Prljača za SC: Sumnjivih radnji sigurno ima, ali opet možemo biti šampioni Prve lige FBiH

Nakon što je Osmo Bajrić napustio klupu Travnika, na njegovo mjesto došao je strateg s premijerligaškim iskustvom, Edin Prljača. Riječ je o treneru koji je iskustvo stjecao u Sarajevu, Veležu, Olimpicu, čak i u dalekoj Kini.

Prljača za SC: Sumnjivih radnji sigurno ima, ali opet možemo biti šampioni Prve lige FBiH
FOTO: Prljača: Bosna ima pet bodova više, ali ta razlika se brzo može istopiti

Povratak u NK Travnik otvorio je porazom na neugodnom gostovanju kod Sloge (0:1), ali ne gubi nadu da će se ekipa ponovo vratiti na pobjednički kolosjek i ostvariti konačni cilj – povratak u Premijer ligu BiH.

“Još uvijek sabirem dojmove. Uslovi za rad su dobri, ekipa je također dobra te vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti ono što sam dogovorio s klupskom upravom, a to je da pokušamo osigurati povratak u PLBiH. Ključno je da igrači daju svoj maksimum. Određeni pritisak postoji, jer je veoma puno konkurenata za tu prvu poziciju Prve lige FBiH, ali i treba da bude tako, jer samo u takvim uslovima možemo vidjeti kakav je neko profesionalac. Koliko sam vidio na dosadašnjim treninzima, igrači Travnika to jesu i ne sumnjam da će učiniti sve kako bi ispunili cilj. Naravno, to je opet onaj pozitivni, takmičarski pritisak, ali ne i onaj od navijača i uprave, svi potpuno razumiju da se kvalitetno radi i da smo na dobrom putu”, govori Prljača za SCsport.ba.

Iskusni stručnjak nema dilema koja je ekipa najveći konkurent Travniku u trci za šampionskom titulom Prve lige:

“To je trenutni lider, Bosna iz Visokog. Istina, trenutno imaju pet bodova više u odnosu na nas, ali nije to nedostižna razlika. Lako se može istopiti, pogotovo jer imaju nezgodan raspored”.

Osvrnuo se i na sve češće glasine o neregularnostima u samom takmičenju. Podsjećamo, osam klubova Prve lige FBiH najavilo je čak i istupanje iz natjecanja ukoliko se ne provedu istrage o sumnjivim radnjama.

“Ja sam to dosad uglavnom pratio putem medija, jer tek sam došao u Travnik. Ali, sigurno je da tu nešto ima, sve to se ne dešava bez razloga. Predstavnici klubova imaju svoje argumente. Uostalom, neke žalbe su rezultirale suspenzijama sudija, i to nešto govori. Volio bih, zaista, da se istražni organi unutar NSBiH što više uključe u cijelu priču i utvrde eventualne nepravilnosti”, naglašava 46-godišnji stručnjak s UEFA Pro licencom.

Ipak, tvrdi da i pored svih vanjskih uticaja, njegov tim može ostvariti cilj.

“Ekipu, ako je mentalno i fizički na najvišem nivou, niko ne može poremetiti. Ni sudija, ni sumnjive radnje, ni protivnički navijači, ni bilo šta drugo… Dugo sam trener i funkcioner, 18 godina, osvajao sam trofeje. Najbolji je primjer situacija s Olimpicom od prije dvije godine. Tada sam bio sportski direktor. Bilo je tu raznoraznih uticaja i pritisaka koji su za cilj imali da neki od velikih klubova osvoji Kup. Ali, ekipa je imala pravi karakter, oduprijela se svim nedaćama i na kraju podigla pehar”, zaključuje Prljača.

Rezultati by SofaScore

edin prljacanktravnikprva liga fbih
KOMENTARI

KOMENTARI