Sport Centar

Prijem za Raziju Mujanović: KS BiH će ponuditi angažman slavnoj košarkašici

U hotelu Bosnia održana je pres konferencija povodom nedavnog prijema Razije Mujanović u FIBA Kuću slavnih.

Prijem za Raziju Mujanović: KS BiH će ponuditi angažman slavnoj košarkašici

KS BiH se na simboličan način želio zahvaliti Mujanovićevoj za veliki doprinos u afirmaciji i razvoju ženskog košarkaškog sporta, ali i ženskog sporta uopšte, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u regionu, Evropi i svijetu.

“Hvala u ime borda FIBA Europe, Košarkaskom savezu što je omogućio da organizujemo obraćanje javnosti. Ovo je velika čast za BiH, a rijetko prizanje kada su žene u pitanju. Čestitam Raziji na velikom prizanju i želim joj sve najbolje”, kazao je član UO KS BiH Mirsad Đonlagić, koji je Raziji Mujanović tom prilikom uručio i zahvalnicu KS BiH.

Đonlagić se osvrnuo i na tešku situaciju u KS BiH, te eventualni angažman slavne košarkašice.

“Savez je zbog države u dubiozi, a država ne voli sportiste i nikako ne ulaže u sport. To je problem, a ja vas molim da se vi mediji i mi udružimo i napravimo pritisak da država konačno počne ulagati novac u sport. I Rukometni savez ima isti problem i svi se trebamo uključiti. Što se Razije tiče, njoj su vrata KS BiH uvijek otvorena i ne vjerujem da će se iko iz UO buniti, bez obzira na sve faktore.”

Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva najavio je da će razgovarati sa Mujanovićevom već naredne sedmice i ponuditi joj angažman.

“Razija zaslužuje da se svi pojavite u ovolikom broju. Nije mala stvar ući u Kuću slavnih. Možda smo zakasnili sa prijemom, ali moramo biti ponosni, jer ovako mala država ima svoga predstavnika u Kući slavnih. Nadam se da će se nekada pojaviti nova Razija, a ti si Razo došla tamo gdje pripadaš”, rekao je Bukva, dodavši:

“Mi nemamo ovakvih veličina da bi ih se odricali. Treba zaboraviti šta je bilo i otvoriti novo poglavlje. Mi ćemo razgovarati sa Razom, jer su joj vrata Saveza otvorena. Svi ovdje su voljni da pomognu, a Raziju ću zvati već naredne sedmice da razgovaramo o njenom angažmanu. Ovom prilikom, javno pozivam sve bivše košarkaške asove da se priključe i pomognu nam.”

Prisutnim predstavnicima medija na kraju se obratila i Razija Mujanović.

“Hvala KS BiH na čestitkama i na prijemu. Žao mi je što je to kasno stiglo, ali kako narod kaže, nikada nije kasno. Moramo praviti pozitivne priče, zaboraviti ono što je bilo i okrenuti se poboljšanju košarke. Kako muške, tako i ženske”, rekla je popularana Raza, koja je istakla da je uvijek bila na raspolaganju KS BiH

“Ja sam uvijek bila na raspologanju, nikada nisam bila protiv rada u Savezu i bilo mi je drago da se u budućnosti pojavi nova Raza. Ponavljam, ja sam na raspologanju.”

ks bihmirsad djonlagicrazija mujanovicsejo bukva
KOMENTARI

KOMENTARI