Sport Centar

Premijerligaške sudije će i u narednoj sezoni dijeliti pravdu na utakmicama Business lige

Danas je postignut sporazum između Udruženja za razvoj sporta - Sport Centar, odnosno organizatora Business lige i Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, o nastavku saradnje na ovom projektu.

Premijerligaške sudije će i u narednoj sezoni dijeliti pravdu na utakmicama Business lige

Naime, Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo će i ove godine za potrebe Business lige ustupiti Premijerligaške sudije futsala.

Tako će na utakmicama Business lige ponovo suditi članovi Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, a to je za naš portal potvrdio i Ibrahim Hasanbegović, predsjednik ovog udruženja.

”Ja lično, taj projekat pratim odavno, i zaista je organizacija istog na vrhunskom nivou. Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo će i u ovoj sezoni Business lige slati samo najbolje sudce, odnosno sudije koji sude i Premijer futsal ligu BiH. Ove godine, kao i prethodnih, trebao bih biti jedan od češćih gostiju, jer u ovom takmičenju se zaista može pogledati odličan fudbal, a nadam se da me pojedini igraći koje uživam gledati neće razuvjeriti.”

Foto: Ibrahim Hasanbegović(lijevo) i Elmir Pilav (desno).

Vrijedi istaći da je ovo peta sezona u kojoj će se ostvariti saradnja između Udruženja za razvoj sporta – Sport Centar, odnosno organizatora Business lige i Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

Kao u prethodnoj, i ove sezone domaćin Business lige biti dvorana ”Amel Bečković” u Vogošći, a već od danas prijave za takmičenje možete izvršiti putem e-maila: sc.bliga@gmail.com. Dodatne informacije svi zainteresovani mogu dobiti putem telefona 033/200-576 i 061/700-367.

Organizator Business Lige, Udruženje za razvoj sporta – Sport Centar ističe da je broj učesnika ove sezone ograničen, stoga svi zainteresovani svoje prijave trebaju dostaviti u najskorije vrijeme.

Svi sponzori koji su zainteresovani da podrže deveto izdanje Business Lige mogu se javiti na e-mail marketing@scsport.ba.

Rezultati, izvještaji, intervjui, fotografije i video snimci bit će dostupni na www.businessliga.ba i www.scsport.ba, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Business Liga.

Udruženje Sport Centar je u finalnoj fazi pregovora sa nekoliko medija koji će ovogodišnju Business ligu u malom fudbalu/nogometu učiniti dodatno atraktivnijom.

business ligasc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI