Sport Centar

Prekid saradnje: Hrvatski selektor ostaje bez posla zbog poraza od Bosne u Sarajevu

Ostaje li Ivica Skelin trener Splita? Nakon tijesnog poraza kod Bosne u Sarajevu u sklopu Druge ABA lige nezadovoljan ovosezonskim rezultatima direktor Splita Mislav Parlov obavio je razgovor sa Skelinom i insistira na prekidu saradnje s trenerom "žutih".


Prekid saradnje: Hrvatski selektor ostaje bez posla zbog poraza od Bosne u Sarajevu

Ostaje li Ivica Skelin trener Splita? Nakon tijesnog poraza kod Bosne u Sarajevu u sklopu Druge ABA lige nezadovoljan ovosezonskim rezultatima direktor Splita Mislav Parlov obavio je razgovor sa Skelinom i insistira na prekidu saradnje s trenerom “žutih”, prenosi Slobodna Dalmacija.

Za to će mu trebati i podrška Nadzornog odbora kluba s Gripa jer upravo to klupsko tijelo mora amenovati odluku o smjeni trenera. NO kluba je čini se sklon(iji) tome da se stane na loptu, razgovara. U subotu ujutro je Skelin normalno vodio trening.

Aktuelni hrvatski selektor Skelin koji reprezentaciju vodi od rujna lani je sa “žutima” bio najugodnije iznenađenje sezone. Ove sezone s nešto kvalitetnijom ekipomod prošlosezonske rezultati nisu na istom nivou u domaćoj Premijer ligi, dok je u Drugoj ABA ligi (u kojoj se također ove sezone natječe) Split u sredini tablice.

Od dolaska u klub Parlova koji je nakon konkursa poziciju direktora preuzeo s prvim danom Nove godine s Gripa je već nedavno otišao savjetnik za struku Dino Rađa. Je li nakon predsjednika stručnog savjeta HKS-a Rađe na izlaznim vratima i izbornik Skelin?

ivica skelinkkbosnaroyal
KOMENTARI

KOMENTARI